Cassidy Blake,  Scholastic,  Victoria Schwab/V. E. Schwab,  Fantasy,  2018,  Young Adult,  5 pontos,  Regény

Victoria Schwab – City ​of Ghosts [Cassidy Blake I.]

MŰFAJ: Fantasy, Kísértettörténet

SOROZAT RÉSZE: Cassidy Blake I.

 
FÜLSZÖVEG:
 

“Cassidy Blake’s parents are The Inspectres, a (somewhat inept) ghost-hunting team. But Cass herself can REALLY see ghosts. In fact, her best friend, Jacob, just happens to be one.

When The Inspectres head to ultra-haunted Edinburgh, Scotland, for their new TV show, Cass – and Jacob – come along. In Scotland, Cass is surrounded by ghosts, not all of them friendly. Then she meets Lara, a girl who can also see the dead. But Lara tells Cassidy that as an In-betweener, their job is to send ghosts permanently beyond the Veil. Cass isn’t sure about her new mission, but she does know the sinister Red Raven haunting the city doesn’t belong in her world. Cassidy’s powers will draw her into an epic fight that stretches through the worlds of the living and the dead, in order to save herself.”

 

 
 
 
Értékelés

Victoria Schwab nevével már többször találkoztam, de még semmit nem sikerült eddig olvasni tőle. Születésnapomra kaptam ajándékba a regényt (köszönöm <3) , hogy az angolom is csiszolódjon. Tökéletes választásnak bizonyult, mert nem túl nehéz a stílusa, nagyon gördülékenyen tudtam olvasni.

Bevezetés:

A borító egyszerűen meseszép, a fejezeteknél a fekete lapok nagyon feldobták az olvasási élményt. Kedvelem a szellemes, kísértettörténeteket, így akadt meg ezen is a szemem. Már az első pár oldal elvarázsolt, tetszett az írónő stílusa és a történet is hamar kibontakozott.

For most people, life and death are pretty black-and-white. But something happened that day when Jacob pulled me out of the water. I guess I pulled him out of somewhere, too, and we got tangled up, and now I’m not all alive and he’s not all dead.

 

Amit szerettem benne:

Cass nagyon kedvelhető kislány, annak ellenére, hogy már hamar megemlíti, hogy ő nem átlagos. Ez mondjuk igaz is, hiszen a legjobb barátja egy szellem. Az alapfelállás érdekes volt, szerettem ezeket a járkálásokat a saját világunk és a Veil között. Ötletesen volt megoldva.

Jacobot is szerettem, és bíztam benne, hogy a végén történni fog vele valami extra dolog (ami majd a következő részekben folytatódik tovább). Első perctől kezdve kedvelhető válik, hiszen megmentette a főszereplőnk életét, humoros és jókedvű szellem. Lara volt a kedvencem, az egész stílusát imádtam, sajnáltam, hogy nem szerepelt többet. Sok lehetőség volt a karakterben, és remélem, hogy a későbbi részekben viszontláthatjuk majd.

Volt egy érdekes hangulata a könyvben, nem csak a szereplők tették izgalmassá, hanem a helyszín is. Skóciába mindig is el akartam menni és külön öröm volt, hogy a könyv nagy része itt játszódott. Edinburgh csodálatos hely lehet, és az írónő a leíró részekkel remekül visszaadta ezt, nem mellesleg egy kis borzongatással vegyítve. 

A gonoszunk, Raven in Red egy szuperül felépített gonosz lett. Háttértörténettel és elegendő motivációval, a maga módján még ijesztő is volt. Tetszett, hogy még csatlósokat is kapott, és nem győzték le két oldalban.

Imádtam a Harry Potteres utalásokat, még az is kiderült, hogy melyik szereplőnk melyik házhoz tartozik! Nagyon színessé tették a történetet, főleg azzal, hogy érződött mennyire szereti az írónő J.K. Rowlingot, és tisztelettudóan, mégis kedves fanatikusként írta meg a kiemelt jeleneteket.

Victoria szórakoztatóan, hangulatosan meséli el a történetét, habár hátborzongatónak nem mondanám, megijedni biztosan nem fog rajta senki. Viszont ami nagy előny, bátran ajánlom olyanoknak is, akik még csak most ismerkednek az angol tanulásával vagy a műfajjal.

Teljesen meg voltam elégedve a regénnyel: szórakoztatott és kellemes érzés maradt bennem a könyv elolvasása után is. Várom a következő részt!

People think that ghosts only come out at night, or on Halloween, when the world is dark and the walls are thin.

 

Ami kevésbé tetszett:

Csupán egyetlen dolog zavart: mi van a macskával? Mindhárom borítón fel van tüntetve, de nem igazán volt szerepe a könyvben, néhányszor megemlítették, de ennyi.

Összegzés:
 

Nagyon megszerettem. Ajánlom mindenkinek, aki már olvasott az írónőtől vagy kedveli a könnyedebb, fantasy regényeket.

Könyv említések: Harry Potter

BORÍTÓ: Meseszép, nagyon felhívja magára a figyelmet.

TÖRTÉNET: Szerettem minden percét.

KARAKTEREK: Lara volt a kedvencem, de a többiek is nagyon szerethetőek, kedvesek és gyorsan lehet velük azonosulni.

BORÍTÓ: 5/5

TÖRTÉNET:  5/5

KARAKTEREK: 5/5

KIADÓ: Scholastic

MEGJELENÉS: 2018

OLDALSZÁM: 272

Kedvenc karakter: Lara

Amit szerettem benne: Történet, karakterek, a gonoszt

Amit nem szerettem benne: Miért volt fontos a macska?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük