Agave,  Dark Fantasy,  Victoria Schwab/V. E. Schwab,  2022,  Fantasy,  5 pontos,  Regény

V. E. Schwab – Gallant

MŰFAJ: Fantasy

SOROZAT RÉSZE:

 
FÜLSZÖVEG:
 

“Az árnyak nem valóságosak,
az álmok nem árthatnak neked,
és mindaddig biztonságban leszel, amíg távol maradsz Gallanttól.

Olivia Prior egész életében azon tűnődött, ki ő valójában és hova tartozik. Ebben egyedül egy vékony, ütött-kopott napló van a segítségére: az anyjáé volt, tele bejegyzésekkel és képekkel, amelyek arra utalnak, hogy a nő elvesztette az eszét, ráadásul a rajzok alig többek tintapacáknál… amíg Olivia észre nem veszi bennük egy kéz, egy ajtó, egy virág és egy koponya körvonalait. Nem sokkal később levelet kap, melyben hazahívják Gallantba. A helyre, ahová az anyja naplója szerint soha nem szabad mennie.

Olivia mégis útra kel. Mi mást tehetne?

Gallantban aztán rátalál az utolsó élő rokonára és a családi kúriára bálteremmel, szalonnal, dolgozószobával és egy hatalmas, színpompás kerttel, valamint egy málladozó fallal és egy vaskapuval, amit soha nem szabad kinyitnia.

Azonban senki nem tud a levélről.

És senki nem árulja el Oliviának, mi kísérti az unokatestvérét az álmaiban, mi történt az anyjával és mi rejtőzik a fal túloldalán.

Vajon az árnyak hívták haza a lányt?

És, ha igen, mit kérnek érte cserébe?”

Értékelés

Több könyvet is olvastam már az írótól, így azonnal megvettem, amikor láttam, hogy megjelenik a legújabb regénye!

Bevezetés:

Mindkét korábbi olvasást imádtam az írónőtől, nem féltem attól, hogy ez nem fog tetszeni. Egy hasonló, különleges fantasy történetre számítottam, amit szeretni fogok!

Egész életében semmi másra nem vágyott, csak egy házra, egy kertre és egy saját szobára. De ebben az álomképben valami más is ott szunnyadt: egy család. Szülők, akik elhalmozzák szeretettel. Testvérek, akik szeretetből ugratják. Nagyszülők, nagynénik és nagybácsik, unokahúgok és unokaöcsök – Olivia fejében a család egy terebélyes dologként élt, egy gyümölcsöskert volt tele gyökerekkel és ágakkal.
Ezzel szemben egyetlen morcos fa lett a jussa.

Amit szerettem benne:

Gyanítom, hogy Schwab könyvei nekem íródnak! Annyira el tud varázsolni a szavakkal az írónő, hogy szinte falom a sorokat! Annak ellenére, hogy egy néma karakterről kellett olvasnom, aki egy szót sem tudott váltani a körülötte élőkkel, engem mégis azonnal magához tudott láncolni. Kedveltem Olivia karakterét és érdekelt, hogy mi fog vele történni. Szimpatikus volt a kedvessége, de mégis igyekezett kiállni magáéért.

Az iskolában történt eseményeket egy picit unalmasnak tartottam, talán el is volt húzva ez a szál, mégis  tudtam vele haladni és a szöveg lekötött. Gallant része viszont azonnal felkeltette minden érdeklődésemet és figyelmemet. Szerettem, hogy egy ekkora házról olvashatunk, és imádtam, hogy be is volt mutatva, hogy milyen szobák és helyiségek találhatóak meg. Imádtam a gótikus hangulatát. Az illusztrációk csak tetőzik ezt az érzést, mert az összes gyönyörű, és habár néha újra megjelentek ugyanazok, egyáltalán nem volt zavaró. Maga az egész kiadás nagyon szép és igényes, kifejezetten tetszett, hogy a napló részét rendesen képekkel is megelevenítették.

A ház ura számomra a kedvencem lett, nagyon tetszett, amikor be volt mutatva, hogy hogyan “él”, mégis úgy, hogy ő egy nem élő valami. A táncos jelenetek szinte előttem elevenedtek meg. Imádom, ahogy Schwab el tudja mesélni a saját világát, nem leírja, hanem tökéletes mutatja be azt.

A lezárás szerintem fantasztikus volt, csodálatos történetté nőtte ki magát, amiben még sokáig fogok élni.

Az emberek a puszta létezésükkel is nagy zajt csapnak.

 

Ami kevésbé tetszett:

Az eleje picit lassabban indul be, jobban örültem volna, ha a másik világról többet tudunk meg. Szerettem volna, ha megtudjuk, hogy Olivia szülei pontosan, hogy is ismerkedtek meg.

 

 

Összegzés:

Nem csalódtam az írónőben, ismét egy nagyon szép történetet hozott nekünk, mind a karakterek, mind a történet elvarázsolt engem! Ajánlom az összes fantasy kedvelőnek!

Könyv említések: 

BORÍTÓ: Meseszép, nagyon jó nézegetni, sajnálom, hogy viszont a papír minősége nem a legjobb! 5/5

TÖRTÉNET: Habár lassan indult, mégis szép történetté alakult. Kedveltem a másik világban történt eseményeket. 5/5

KARAKTEREK: Szerettem őket, egyedül Matthew volt ellenszenves, de ő is csak az elején. A főszereplőnket kifejezetten jó karakternek találtam. 5/5

BORÍTÓ: 5/5

TÖRTÉNET:  5/5

KARAKTEREK: 5/5

KIADÓ: Agave

MEGJELENÉS: 2022

OLDALSZÁM: 320

Kedvenc karakter: A ház ura

Amit szerettem benne: A világ, illusztrációk, történet

Amit nem szerettem benne: Lassan indult be

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük