Ifjúsági,  Sci-fi,  Terry Collins,  2002,  Szukits,  Sorozatok,  4 pontos,  Regény

Terry Collins – E. T. – A földönkívüli

“1982-ben mutatták be azt a filmet, amelyet a nagyközönség azonnal a szívébe zárt és minden idők egy legkedveltebb klasszikusává vált. Ez a film pedig nem más, mint Steven Spielberg egyik mesterműve a különleges barátságról: az E.T. – A földönkívüli. Egy kis idegen lény 3 millió fényévre került az otthonától. De egy magányos tízéves fiú, Eliott a segítségére siet, be szeretné fogadni őt az otthonába. Ez a hatalmas kaland és a barátságuk örökre megváltoztatta mindkettejük életét, amelyről tudják, hogy nincsenek földi határai. A négy Oscar-díjat és két Golden Globe-díjat – közte a legjobb filmért járó díj- nyert E.T. egy mulatságos, izgalmas és felejthetetlen alkotás. Egy elbűvölő klasszikus, amely mágikus érintésével mindenkit rabul ejt!”
Hogy találtam rá?
A filmet már régen láttam, a könyvet pedig az egyik barátom adta kölcsön. 
 
Kiknek ajánlom? 
 
Bárkinek, aki valaha is találkozott a filmmel, gyerekeknek és szimplán azoknak, akik szeretik az UFO-s történeteket és szeretnének egy rövid könyvvel kikapcsolódni.
 
Bevezetés:
Kicsit féltem tőle, mert az ilyen regények soha nem túl jók, de lényegében nem okozott nagy csalódást. Könnyed volt és hamar lehetett vele végezni.
 Értékelés:

 

E.T és Eliott

A történetet szerintem sokan ismerik, de azért leírom azoknak, akik esetleg még nem találkoztak vele. Adott nekünk egy kisfiú, aki két testvérével és az anyukájával él együtt. A fiú egyik nap hangokat hall a házuk közelében és találkozik egy földönkívülivel, aki imádja a cukorkákat. Mindketten nagyon megijednek egymástól, de hamarosan összeismerkednek és barátságot kötnek egymással. A kisfiú, Eliott megpróbálja titokban tartani az új barátját, de testvérei előtt nem igazán tudja ezt megtenni. A gyerekek a szobájukban rejtik el az idegent és oly annyira megszeretik, hogy nem akarnak tőle megválni. Hamarosan azonban fura emberek kezdenek járkálni a környéken.

A történet könnyed, kedves és humoros, az írásmód aranyos és gyorsan lehet vele haladni. A karakterek sem voltak unalmasak, kedvesek voltak és szerethetőek. A könyv negatívumát a rövidsége adta, egy idősebb gyerek nem hiszem, hogy annyira tudja élvezi, mivel nem túl részletes és hamar véget ér a történet. Egy fiatalabb olvasó minden bizonnyal meglesz vele elégedve és még sokáig fog beszélni E.T-ről, az idegenről.

Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a “Feliratkozás a webhelyre” gombra kattintva! 

Pontozás

Történet: 4/5

Karakterek: 4/5

Borító: 4/5

Kedvenc karakter: E.T

Amit szerettem benne: Humor, könnyedség

 

Amit nem szerettem benne: Rövid volt
Adatok

 

Kiadó: Szukits könyvkiadó

Megjelenés: 2002

Oldalszám: 126

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük