Molly Southbourne,  Agave,  2021,  Tade Thompson,  Horror,  3 pontos,  Thriller,  Regény

Tade Thompson – Molly Southbourne ezer halála

MŰFAJ: Thriller, weird fiction

SOROZAT RÉSZE: Molly Southbourne

 
FÜLSZÖVEG:
 

“A szabályok egyszerűek:

Ha látsz egy lányt, aki úgy néz ki, mint te, fuss! Ha nem tudsz, harcolj!

Ne sebesülj meg!

Ha mégis, és vérzel: felmos, felgyújt és fertőtlenít!

Ha lyukat találsz, keresd meg a szüleidet!

Amióta csak az eszét tudja, Molly Southbourne rendszeresen végignézi a saját halálát. Akárhányszor vérzik, egy másik molly születik, aki minden ízében hasonló Mollyhoz, és a lány elpusztítására törekszik.

Molly számos módon képes végezni önmagával, de azzal is tisztában van, hogy amíg él, vadászni fognak rá. Nem számít, mennyire precízen követi a szabályokat, a mollyk előbb-utóbb rátalálnak. Vajon sikerül-e megfékeznie a vérontást, vagy egy hasonmása által éri el a végzete?

Tade Thompson Nommo-díjas kisregénye a horror és weird műfajok eszköztárából építkezik, és egy olyan hátborzongató történetet mesél el, amihez foghatóval még nem volt dolgunk.

Értékelés

Hallottam erről a könyvről az egyik barátnőmtől, és gondoltam tök jó lesz utolsónak az Agave kihíváshoz.

Bevezetés:

Nem találkoztam még az alkotóval, így teljesen új élmény volt számomra. Valami laza, hasonló történetre számítottam, mint a Minden szív kaput nyit. 

De vajon olyan szörnyű dolog lenne ez a pusztulás? Minden hiba, ha jobban megvizsgáljuk, pozitív változáshoz vezethet, erősebb elmét hozhat. Csak a büszkeség alárendelésével emelhetjük fel a szellemet.

Amit szerettem benne:

A borító szép munka, az Agave itt sem hagyott minket cserben, kifejezetten érdekesre sikeredett és figyelemfelkeltő. Sokkal jobb, mint az eredeti angol.

A stílushoz hamar hozzá tudunk szokni, szépen el vannak választva a részek egymástól. Aprócska kötet, így akár egy délután alatt elolvasható. Végig fent tudta tartani az érdeklődésemet, a Mollyk izgalmas és különleges hatást keltettek. Kedveltem, hogy a könyv a végével kezdődik el, és folyamatosan tudjuk meg, hogy mi történt előtte. 

Remek ötlet volt továbbá az, hogy figyelt rá az író, hogy hogyan oldja meg a fiatal lány azt, hogy ne vérezzen, amikor ugye tudjuk; a havibaj elkerülhetetlen. 

Ritkán olvasok weird sztorikat, de mindenképpen többet kéne felírnom az olvasólistámra, mert szórakoztató ilyen és ehhez hasonló elvont regényeket/novellákat olvasni. 

 

Olyan ez, mint a sakk. Akkor fejlődsz a legtöbbet, ha az ellenfeled egy hajszállal jobb nálad. Csak egy hajszálnyival.

 

Ami kevésbé tetszett:

Sajnos nem azt kaptam, amire számítottam. Egyszerű volt a történet és nem tudtam teljes egészében élvezni, a Mollyk nagyon érdekesek voltak és izgalmasak, de túl hamar átléptünk rajtuk. Nem volt sem horror igazán és elvont regény sem.

Nem értettem, hogy Molly szülei miért nem készültek/készítették fel a lányt arra, hogy minden hónapban vérezni fog. Erre most tényleg nem sikerült senkinek sem gondolnia? :\ Szegény lánynak egyedül kellett rájönnie erre…

Elvileg mindenki képzett volt a családban, mégis olyan hamar sikerült elbánni velük…

Egy egész kötethez kevés volt, egyben kellett volna kiadni. 

 

Összegzés:
 

Teljesen másra számítottam, így csalódás volt. Nem tudtam igazán kiélvezni, ahhoz kevés volt. Egy pörgősebb, szórakoztatóbb történetre számítottam. Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a többi részre, mert lehet akkor lesz teljes a sztori.

Könyv említések: 

BORÍTÓ: Első rátásra is érdekes, jól illik a zsánerhez, figyelemfelkeltő.

TÖRTÉNET: Sokkal izgalmasabbra számítottam, egy picit csalódás volt nekem. Gyorsan lehet vele haladni, de egyszerű.

KARAKTEREK: Molly érdekes, a többiek viszont nem igazán bontakoznak ki, viszont nincs is rá szükség.

BORÍTÓ: 5/5

TÖRTÉNET:  3/5

KARAKTEREK: 3/5

KIADÓ: Agave

MEGJELENÉS: 2021

OLDALSZÁM: 128

Kedvenc karakter: Mollyk

Amit szerettem benne: Alaptörténet

Amit nem szerettem benne: Unalmas volt és egyszerű

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük