Sorozatok

Stephen King – A mágus/A sárkány szeme/A szem

Stephen King – A mágus

“…A szerencsétlen beosztott börtönőr, aki végre ajtót nyitott, nem egészen négy másodpercig élt, miután elhúzta a harmadik reteszt is. Egy rémálomszerű fehér arcot látott, izzó vörös szemeket, és egy fekete köpenyt, amely az elcsituló szélben hollószárnyként hullott hátra. Felsikoltott. …
A város falai közé befészkelte az emberiséggel egyidős GONOSZ, aki ezúttal a mágus alakjában jelenik meg. Egyedül a börtönbe vetett fiatalember sejti a mágus ördögi tervét. De ahhoz, hogy megállítsa, rendkívüli segítségre van szüksége…”

                                                                                                                                                       

Hogy találtam rá? 
Egy kedves barátom adta kölcsön a könyvet és azt mondta, hogyha tetszik, akkor nekem is adja.

Kiknek ajánlom? 

King mániásoknak, és azoknak, akiknek tetszik King irományai, de nekik túl horrorszerűek. Ez a régény nem olyan, mint a többi műve, aki kicsit másra vágyik Kingtől, annak tökéletes.

Bevezetés:

Sokkal másabb, mint amit már King bácsitól megszoktunk, ezt a regényt a lányának írta, akitől távol állnak a horrorregények, így ez még véletlen sem nevezhető annak. Aki borzongásra vágyik, az keressen másik regényt tőle!

Értékelés:
A borító jó olyan, mint a legtöbb Kinges, figyelemfelkeltő, borzongató. Jobban tetszik sokkal a magyar borító, mint az angol. Az angolon csak egy sárkány szem van, vagy egy sárkány. A magyar borítón valahogy jobban kijön a lényeg. Viszont az angol borítón szép nagyon a sárkány.

Az egyik Angol borító

Már olvastam King könyvet ezelőtt, nem is egyet. Kicsit másabb volt, mint az eddigiek, jó hosszú leírásokkal teli (na, nem mintha a többi King műben nem lenne sok), maga a történet érdekes volt. Tetszett Kingnek a kitalált világa, habár nem sokat tudtunk meg róla, szívesen olvastam volna többet ezzel kapcsolatban, de nyilván nem ez volt a lényege ennek a könyvnek.

Kifejezetten tetszett, hogy mindig megszólította az olvasót és hagyta, hogy mindenen elgondolkozzon. Kevés könyvben van ilyen elírás, ahol konkrétan az olvasóhoz szól a történet során.
Flagg karaktere nagyon bejött volna, HA kicsit többet szerepelt volna és több dolgot megtudunk róla, persze, oké mesélt sokat, de nem tartottam elégnek, ugyanis gonosz volt és a gonoszokból sose elég. Nagyon jó ötlet volt az a méregpor, amivel megölte a királyt, az iszonyatosan jól ki volt találva. Ötletes volt, hogy a por képes mindent elpusztítani és ahogy belülről ölte meg a királyt. A történet végén viszont sajnáltam, hogy hagyta, hagy csináljon azt Peter, amit akar.
Peter alapjában véve jól ki volt találva és jó karakternek tartottam, csak nem az én személyiségemnek való, nem lenne sose a kedvencem. Rendes, kedves, okos…mégse tudta bebizonyítani ártatlanságát és mégis börtönbe tudták zárni. Nem tetszett, hogy Thomas mellett olyan nagynak és jóságosnak tűnik. Nem rá néztem fel, hanem Thomast sajnáltam mindvégig és már az elején Thomas fogott meg, hiába Peter volt a főszereplő. Ahogy Peter karakterét leírta, Peternek segítenie kellett volna Thomas-on, hogy az apja őt is megdicsérje néha, foglalkozzon vele is többet.
Egy másik magyar borító

Thomas nagyon aranyos volt végig, sajnáltam amiatt, ahogy az apja bánt vele állandóan és, hogy mindig Petert tartotta szem előtt, őt szerette és Thomas hiába tett meg mindent, sose foglalkozott úgy vele az apja, mint Peterrel. Bár azt reméltem, hogy a végén gonosz lesz, vagy valami ilyesmi emiatt, de nem lett.

Lényegében tetszett a könyv, kellemes volt elolvasni és jó időtöltés volt. Megállja a helyét a többi King mű mellett, habár nem ez lett a kedvencem tőle. A legjobb rész az volt, amikor Peter megtalálja Leven Valera levelét. Leven és a felesége története nagyon szomorú és egyben nagyon szép is, szívesen olvasnék róluk is egy külön könyvet, mert nagyon megtetszettek.
Három néven is megjelent a könyv, de mindegyik UGYANAZ! Nem is értem miért…nah mindegy. Szóval a könyvek nevei: A sárkány szeme, A szem, A mágus.
Pontozás

Történet: 4/5
Karakterek: 4/5
Borító: 3/5

Kedvenc karakter: Leven Valera (nem baj, h meg se szólalt és csak két oldalban volt) és Frisky
Amit szerettem benne: Leven Valera története és a kutyus
Amit nem szerettem benne: Flaggról többet olvastam volna és nem tetszett, hogy rá lehetett jönni nagyon egyszerűen, hogy Peter, hogy fog megszökni.

Adatok:

Kiadó: King kiadó, Európa

Sorozat: King sorozat

 Megjelenés: 1992, 2006

Oldalszám: 440, 352


Eredeti cím: Stephen King – The eyes of the dragon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük