Sorozatok

Shinjou Mayu – Bare the Heart (Tárd ki a szívedet)

“Bare the Heart (Kokoro wo Hadaka ni Shite). Mina is a high school freshman with a crush on her math teacher…who also happens to be her cousin Yukiya! Mina has always been very precious to Yukiya, and at times it seems like he can see straight through to her heart, but can he ever see her as a woman and not just his cute little cousin? How long can Mina’s flirtations go unnoticed by Yukiya (or by the sadistic and lascivious chemistry teacher, for that matter)?”

Hogy találtam rá?

Kerestem mangákat, mert már régen olvastam és szerettem Shinjou Mayu-tól a Virgin Crisist, úgyhogy azt gondoltam megpróbálkozok a rövidebb mangáival is.

Kiknek ajánlom?

Azoknak, akik szeretik Shinjou Mayu munkáit és egy kis romantikára vágynak.


Bevezetés:


Az első rész, a kötet címét viseli Tárd ki a szívedet! Főszereplője Tomorura Mina, aki szerelmes az unokatestvérébe és egyben matematika tanár is abban az iskolában, ahová Mina jár. A tanár úr több lánynak is tetszik, ezt pedig Mina nagyon bírja elviselni. Azt szeretné, ha a tanár úr csak az övé lenne és senki másé. A tanár úr észreveszi, amikor Mina éppen féltékenykedik és a lány füzetébe egy kis üzenetet ír “Gyere át ma hozzám!”. Ám arról Mina nem tud, hogy egy másik tanár is érez iránta valamit
A második történet címe Egy vámpír a nyakamon. Hitomi nem régóta jár az iskolájába, de máris csatlakozott a rajt szakkörhöz, egyik nap éppen a rajzfüzetét keresi a sötét szobában, amikor valaki hirtelen felkapcsolja a villanyt és egy férfi jelenik meg Hitomi előtt. Hitominak nagyon megtetszik a férfi, aki Kairinek hívnak. Eldönti, hogy őt szeretné lerajzolni, ezért elindul, hogy megkeresse, ám a férfit félreérthető helyzetben találja egy másik férfival. Ám nem az történik, mint amire Hitomi gondol, kiderül ugyanis, hogy Kairi egy vámpír és a másik férfi vérét szívja. Kairi megkéri a lányt, hogy tartsa titokban a dolgot, ezt ő meg is teszi, de vajon meddig tudja magát türtőztetni, vajon meddig tudja titokban tartani az érzéseit?

Egy oldal a kötetből (katt a képre)

A harmadik történet címe, Ölelj, olvassz el! Airi egy nála egy évvel fiatalabb sprinter fiú (Ryou-kun) segítője. A srác folyton piszkálja Airit, akit ez egy kicsit idegesít és nem érti, hogy miért csinálja ezt vele a fiú. Egyik nap a fiú megkérki, hogy hagy kísérhesse haza Airit és közben megkéri, hogy Valentine napra csináljon neki házi készítésű csokoládét. A lány vonakodik, nem tudja, hogy mi tévő legyen, még magának sem képes beismerni, hogy szerelmes a fiúba és amikor Ryou-kun megcsókolja őt, ő csak visszautasítja. Ezzel magára haragítja a Ryou-kunt, aki később nem fogadja el tőle a csokoládét. Vajon, mit fog tenni Airi?

A negyedik rész címe: Vizsgálj meg gyengéden! Yamazaki Sanae vakbélműt miatt kórházba került és nem szabadna ennie, de hát nagyon éhes, ezért kimerészkedik. Ám megbotlik, de szerencsére egy jóképű, fiatal orvos megfogja, Sanae-nek nagyon megtetszik és szerencséjére kiderül, hogy ő lesz a kezelőorvosa az öreg után. Sanae megpróbál közeledni az orvoshoz, akinek szintén nem közömbös a lány. Sajnos azonban, egy nővér észreveszi őket és csúnya pletykák kezdenek szövődni, a doktor úr pedig távolságtartó lesz, Sanae pedig nem tudja mit tegyen.
Értékelés:Összességében egyikkel sem volt nagy bajom, bár az első az nekem túl tipikus tanár-diák (és még unokatestvér) kapcsolat volt, a második azért nem tetszett annyira, mert a vámpíros történeteket már unom. A harmadik történet aranyos volt, egyedi, az teljesen jó volt. A negyedik is nagyon tetszett, habár az is eléggé mindennapi történet volt, adott az orvos és a beteg, akik egymása szeretnek.
A rajzolása az teljesen jó, bár itt-ott vannak néha hibák, de különben aranyos ahol kell és szép, ahol kell. A történetek kidolgozottak, eleget megtudunk a karakterekről. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy a főszereplő pasik eléggé hasonlítottak egymásra kinézetre, azon lehetett volna kicsit alakítani, hogy ne legyen mindegyik majdnem egyforma.

Pontozás
Történet: 4/5

Karakterek: 3/5

Borító: 4/5

Kedvenc karakter: Ryou-kun

Amit szerettem benne: Rajzolás, és a harmadik történet

Amit nem szerettem benne: Az első történet túl tipikus, a másodikban a vámpíros rész már elcsépelt, de ha azt nézzük, hogy mikori a történet, akkor semmi baj vele.
Adatok

Kötetek: 1

Fejezetek: 5

 Megjelenés: 1995
Oldalszám: 184
Eredeti cím: Shinjou Mayu – Kokoro wo Hadaka ni Shite

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük