Fumax,  Dark Fantasy,  Seanan McGuire,  Csellengő gyerekek,  Fantasy,  Horror,  2019,  3,5 pontos,  Kisregény

Seanan McGuire – Mélybe ​ránt a Lápvilág [Csellengő gyerekek II.]

MŰFAJ: Fantasy, dark fantasy

SOROZAT RÉSZE: Csellengő gyerekek II.

 
FÜLSZÖVEG:
 

“A két iker, Jack és Jill tizenhét évesen tértek vissza otthonukba, ezt követően kerültek Eleanor West csellengő gyermekeknek fenntartott intézetébe.

De vajon mi történt velük ezt megelőzően, a Lápvilágon?

Jacqueline anyja tökéletes lánya volt: csendes, udvarias, mindig hercegnőhöz illő ruhában.

Ugyan kissé szigorúan bántak vele, de hát a tökéletes gyermekek nem teremnek csak úgy.

Jillian apja tökéletes lánya volt: kalandvágyó és vagány. Az apja jobban örült volna egy fiúnak, de ha már így alakult, kihozta a helyzetből a legtöbbet.

Az ikrek ötévesen jöttek rá, hogy a felnőttekben nem lehet megbízni.

Tizenkét évesen lementek a lehetetlen lépcsőn, hogy megtanulják, a megjátszott szeretet nem elég, hogy felkészítse az embert egy olyan életre, amelyet át- meg átsző a varázslat… És ahol a halállal, vámpírokkal, őrült tudósokkal és létfontosságú döntésekkel kell majd szembenézniük.

Seanan McGuire új története a sokszorosan díjnyertes Minden szív kaput nyitban megismert sötét és mágikus világba kalauzolja el az olvasókat, ahol a tündérmesék mélyén gyakran szörnyek rejtőznek, az igazság pedig ezer foggal mar bele az emberi lélekbe.”

Értékelés

Természtes volt, hogy megveszem az első kötet után. Annyira megfogott a Minden szív kaput nyit. Egy csodálatos, különleges történetnek tartottam, és alig vártam, hogy olvassam a következő részt!

Bevezetés:

Szerettem volna, ha olyan élményekkel zárom be ezt a kötetet is, mint az elsőt. Nagyon imádtam az ikreket az első részben, így alap volt, hogy megveszem és ezt is elolvasom!

 

A legértékesebb szépség mindig az, amelynek a megkeresése időbe telik.

Amit szerettem benne:

Szerettem, hogy be volt mutatva, hogy az ikrek, hogy kerültek a Lápvilágba, izgalmas volt, hogy ezzel folytatták az első részt. A karakterek semmit nem változtak, szerethetőek és érdekesek. Tetszett, hogy be volt mutatva, hogy korábban a két lánynak milyen kapcsolata volt a szülőkkel és, hogy hogyan éltek egymás mellett. Jack és Jill igazából próbáltak jó gyerekek lenni, eleget tenni a szüleik kérésének, de úgy érezték, hogy ehhez ők keveset, soha nem elég jók. Így találnak rá a ládára, amely elviszi őket egy másik világban, ahol teljesen kiteljesedhetnek. 

A stílus és a karakterek megnyerőek, abban nem változott semmi, viszont sajnos a cselekmény nem fogott meg.

 

 

Az eszme, hogy a biológia talán nem jelent előre elrendeltetést, és hogy nem minden kislány aranyos hercegnő, és nem minden kisfiú bátor katona, szintén sosem jutott eszükbe.

 

Ami kevésbé tetszett:

A kastélyt nagyon vártam, hangulatban ismét kaptunk egy olyan könyvet, mint az első rész, viszont a történettel nem voltam elégedett. A várva várt világról iszonyatosan keveset kaptunk meg, azt is unalmasan.

Teljesen másra számítottam az első kötet alapján. Hiányoltam a borzongató részeket, azokat a negatív dolgokat, amiket emlegettek. Nem éreztem, hogy a lápvilág olyan rossz lenne, mint, ahogy korábban a lányok mesélték. Egy izgalmas kötet helyett egy unalmas, cselekménytelen történetet kaptam. Iszonyatosan hiányzott az, hogy a lények megjelenjenek. Beszéltek mindenféle gonoszságról, veszélyről, de gyakorlatilag semmi nem volt bemutatva…nem is igazán tudnám elmondani már, hogy miről is szól a cselekmény. Viszont a karakterizálás ezzel szemben jól sikerült.

Összegzés:
 

Másra számítottam, borzongatóbbra! Annyira hiányoltam az első rész pörgősségét, izgalmasságát. Csalódás volt 🙁

Könyv említések: –

BORÍTÓ: Nagyon tetszik, passzol a hangulata a könyvéhez. 

TÖRTÉNET: Az első rész után nagy csalódás, nem ilyenre számítottam.

KARAKTEREK: Szerettem őket az első részben, de itt unalmassá váltak.

BORÍTÓ: 5/5

TÖRTÉNET:  3/5

KARAKTEREK: 3/5

KIADÓ: Fumax

MEGJELENÉS: 2019

OLDALSZÁM: 168

Kedvenc karakter: Jack 

Amit szerettem benne: Borító

Amit nem szerettem benne: Nem erre számítottam, unalmas volt

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük