Agave,  Romantikus,  2012,  Urban Fantasy,  Richelle Mead,  Georgina Kincaid,  Felnőtt,  Fantasy,  Kortárs,  Erotikus,  3 pontos

Richelle Mead – A szukkubusz dala (Sorozat: Georgina Kincaid I.)

“Georgina Kincaid, a gyönyörű könyvesbolti eladónő látszólag mindennapi életet él Seattle-ben.
Reggelente a macskájával játszik, napközben elbűvölően csacsog a vásárlókkal, este pedig táncórákat ad barátainak, vagy éppen valamelyik környékbeli banda koncertjén lóg. Legjobb barátai két vámpír és egy kisördög. Ja, igen, ő maga pedig szukkubusz. Férfifaló, alakváltó démon, aki áldozatai gyönyöre közben elszívja életerejüket, s lelküket a kárhozat felé taszítja. Nem ma kezdte a pályát, mintegy 1600 éve, 16 évesen adta el a lelkét a halhatatlanságért, azóta csábítja a hímnemű halandókat, főnökei legnagyobb megelégedésére.

A hangulatos estéket azonban egy gyilkos zavarja meg, aki a halhatatlanokat vette célba, és aki ráadásul szerelmes vallomásnak szánt levelekkel bombázza Georginát. Angyalok, démonok, vámpírok és más különös lények bukkannak fel, és bár a pokol és a mennyek harca folyamatos, az örökkévalóknak ez meg sem kottyan…”

Sorozat: Georgina Kincaid I.

Hogy találtam rá?

Ingyen példányként osztogatták és sikerült szereznem egyet. Köszönet Bellának. Illetve a Vámpírakadémia sorozathoz már volt szerencsém.

Saját példány?

Igen.

Kiknek ajánlom?

Azoknak, akik egy könnyed, laza regényre vágynak.

Könyv/Versmegjelenés a kötetben: Dylan Thomas:  Csöndben ne lépj az éjszakába át <vers>

Bevezetés:

A Vámpírakadémia sorozat után pozitívan álltam hozzá a regényhez. Mead felnőtteknek írt egy könyvet? Lássuk! Nem foglalkoztam a sok negatív kritikával, magamtól akartam eldönteni, hogy milyen ez a regény. Azonban már az elején kicsit csökkent a lelkesedésem.

Értékelés:

A történet Georgina Kincaid-ről szól, aki egy könyvesboltban dolgozik, ám kettős élete kicsit megnehezíti mindennapjait. Ugyanis Georgina egy Szukkubusz, aki férfiak erejét veszi el azzal, hogy ágyba bújik velük. Egy ilyen jelenettel indul el a regény, azonban amikor Georgina végez a küldetésével, mellyel a főnöke, Hugh bízta meg, a lányt letámadják. Egy vámpír esik neki, aki közelebb akar kerülni hozzá.

Angol borító

Georginának sikerül megúsznia az esetet, ám pár nappal később egy Angyal és egy Démon toppan be hozzá azzal a hírrel, hogy a vámpírt megölték. Fogalmuk sincs, hogy ki lehetett a gyilkos, addig amíg Georgina és a többiek nem kapnak rejtélyes üzeneteket a gyilkostól. Ekkor kiderül, hogy a gyilkos egy nephilim, egy felsőbbrendű lény és egy ember gyermeke.

Georgina időközben megismerkedik egy jóképű, humoros és sármos férfival, Romannal. Roman többet akar Georgiától, mint barátság, ennek jelét adja és folyamatosan randira hívogatja a lányt, aki rendre elutasítja, mivel nem akar kapcsolatot és nem akar bántani egyetlen rendes férfit sem. Ugyanakkor a lánynak ott van a kedvenc írója is, Seth, akivel bár a kezdeti ismeretség nehezen indul végül sikerül összemelegedniük.

A lány nem igazán tud dönteni a két férfi között, szabadidejében pedig az egyik munkatársával múlatja az időt, de ott nincs többször szó, csak szexről és erőgyűjtésről. A gyilkosság folytatódik, és Georginát is megtámadja valaki, így nem tehetnek mást, minthogy őrt állítanak a lány mellé és megpróbálják megmenteni.

Őszintén szólva sokkal jobbra számítottam. Az eleje (kb 30 oldal?) még izgalmas is valamennyire, na de a következő 150 oldal kész szenvedés volt. Gyakorlatilag semmi nem történt a 80%-ban, csak a főszereplő siránkozásait hallgattuk és, hogy éppen mikor melyik pasi tetszik neki. Amolyan most őt látom, most ő tetszik volt az egész. Nem hiszem el, hogy létezik olyan nő -ekkora tapasztalattal! –, aki éppen az aktuálisan kontaktusban lévő férfit szereti, aztán amikor nincs ott egy sem „áh, nem kell nekem kapcsolat, nem szabad”. Ennek ellenére flörtöl mindenkivel, szexel egy random pasival is, csak úgy, mert miért ne? Oké értem én, hogy szukkubusz és kell az erő stb. De nekem az egész olyan random volt.

Georgina Kincaid

A főszereplő stílusa pedig kifejezetten idegesítővé vált emiatt. Azt sem értem, hogy miért ezt a témát választotta az írónő, nem igazán nézett utána a dolgoknak. Egy 1600+ éves nő nem hiszem, hogy így gondolkozott volna, az meg még egy minusz, hogy semmit nem tudott a Bibliáról, se a nephilimkről. A harc lett volna a legnagyobb akció a végén, de azt is elrontotta egy csókjelenettel, és semmit nem láttunk belőle.

A legrosszabb mégis az volt, hogy SPOILER állítólag odavolt egy srácért, „szerelmes”, de amint a
végén kiderült róla, hogy ő a „gonosz” egyből „majdnem szerelmes” volt. Ennek ellenére jót szexel vele, tervezgeti a közös szökést, együttlétet, majd elárulja. Éééérdekes. SPOILER VÉGE. A Vámpírakadémia után jobbat reméltem az írónőtől, úgy látszik nem kell erőltetnie a felnőttebbeknek szóló regényt, maradjon meg csak a YA-nál. Mindenbe próbált kicsit belecsippenteni: romantika; fantasy; erotika, de valahogy nekem ez nem jött át. A humor se volt annyira a toppon, és ez a csapongás a férfiak között végképp betett.

Három pontnál szerintem nem érdemel többet. A borító meglehetősen szép, jól kidolgozott, egyedül a lány másik kezét hiányolom, ebben a pózban kéne jobban látszania, de nem fontos.
Azoknak tudom ajánlani, akik egy könnyed, laza történetre várnak, de ne számítsanak nagy akcióra, se túl nagy logikára. Ettől függetlenül várom és elolvasom a második részt is, hátha összekapta magát.

Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a “Feliratkozás a webhelyre” gombra kattintva! 

 

 

Pontozás  

 

Történet: 3/5

 

Karakterek: 2/5

Borító: 5/5

Kedvenc karakter: Seth talán

Amit szerettem benne: A lazasága, borító

Amit nem szerettem benne: Unalmas volt a történet

Adatok 

Következő rész címe:  Richelle Mead ~ A szukkubusz éjszakája

Kiadó: Agave

Megjelenés: 2012

Oldalszám: 352

Eredeti cím: Richelle Mead – Succubus Blues

Richelle Mead-től várható bejegyzések a jövőben: A szukkubusz éjszakája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük