Mercy Falls farkasai,  Urban Fantasy,  2009,  Romantikus,  Maggie Stiefvater,  Fantasy,  3 pontos,  Könyvmolyképző,  Regény

Maggie Stiefvater – Shiver – Borzongás (Mercy Falls farkasai I.)

“Grace nem tud élni egy sárga szemű farkas borzongató közelsége nélkül.
Sam két életet él: a nyárban és a télben…
Aztán Grace találkozik egy sárga szemű fiúval, aki olyan ismerős, hogy eláll a lélegzete.
Az ő farkasa! Csak ő lehet!
De a tél itt van a nyakukon…
Hagyd, hogy Maggie elbűvöljön a meséjével!
Szeretni fogod.”

Sorozat: Mercy Falls farkasai első része.


Hogy találtam rá?

Rengetegen ajánlották már, sokak kedvence.

Saját példány?

Igen.

Kiknek ajánlom? 

Azoknak, akik szeretik a romantikus történeteket és a farkasokat.

Bevezetés:

Imádom a farkasokat, ezért nagyon érdekelt ez a történet. Sokan bízattak vele, hogy olvassam el, mert nagyon jó könyv. Karácsonyi ajándékként meg is kaptam a regényt, úgyhogy végre sor került erre is.

Értékelés:

indonéziai borító

A történet azzal kezdődik, hogy Grace nagyon fiatal még, farkasok egy csoportja rángatja le a hintáról, és marcangolni kezdik. Az egyik állat szomorúan, már-már sajnálkozva nézi a lányt, gyönyörű sárga szemeivel. Grace-nek az egész “balesetből”, csak ez marad meg, szinte semmi másra nem emlékezik.

Grace éveken át látja a farkast, nap mint nap találkoznak, és habár csak messziről csodálhatja az állatot, mégis rabul ejti a szívét.

Egy napon újabb támadás történik, és egy fiú esik áldozatul, ezért a családja bosszút áll a farkasokon, és elkezdik lelövetni őket. Grace farkasa is megsebesül, ekkor az állat átváltozik egy jóképű fiatal fiúvá, akinek csodaszép sárga szemei vannak. A lány megtudja, hogy Sam vérfarkas. Kiderül, hogy többen is vannak, és a hideg hatására változnak át, így Samet folyamatosan melegben kell tartani, hogy ember maradhasson. Sam és Grace szinte azonnal egymásba szeret, és próbálják megóvni a fiút, hogy együtt maradhassanak. Ám ez nem könnyű feladat, mert a tél nagyon közel van és vele együtt a hideg is…

kínai borító

Az író stílusa nagyon könnyed, a fejezetek karakterekre vannak felosztva, Sam és Grace szemszögéből is láthatjuk az egész történetet. Ez meglehetősen tetszett, mert nem megszokott, hogy két karakter között ugrálna a sztori, sokkal érdekesebb és átláthatóbb volt így. Betekintést nyerhettünk mindkét fél gondolataiba, érzelmeibe. Az alapötlet nagyon érdekes, tetszett, hogy egyedien van megolva az átváltozás. A karakterek kidolgozottak, habár nekem egyikőjük sem volt nagyon szerethető.

A történet kicsit lassan indul be -ahhoz képest, hogy az eleje milyen mozgalmas és érdekfeszítő-, túl sok az üres rész, ahol nem történik semmi, csak romantikáznak. Nekem kicsit olyan Alkonyat volt, csak éppen farkasokkal. Sokkal jobb lett volna, ha a három könyvet egyben írja meg. Isabel karaktere érdekes lett volna, de ő keveset szerepelt, olvastam volna róla többet. A vége is egyértelmű és kitalálható volt, viszont, ha úgy írta volna meg a többi háromszáz oldalt is, akkor nagyon pörgős és izgalmas könyv lenne. Így kicsit “szeretlek-szeretlek”, “puszi-puszi” stílusúra alakult. Ami nem kifejezetten baj, mert sokan csak erre vágynak, én viszont szerettem volna több akciót a könyvbe. Remélem a következő részben többet kapunk ebből.

Kedvenc idézet:  

Megdöbbentett, hogy mennyire különbözünk. Úgy tűnt, Grace meg én tárgyak lennénk, ő egy bonyolult digitális óra, amelyet a londoni Világórához állítottak be tökéletes technikai eljárásokkal, én pedig egy havazós gömb – összerázott emlékek egy üveggömbben.”

Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a “Feliratkozás a webhelyre” gombra kattintva!
 

Pontozás  

 

Történet: 3/5 

Karakterek: 4/5

Borító: 5/5

Kedvenc karakter: Isabel

Amit szerettem benne: A könnyedségét, a farkasokat

Amit nem szerettem benne: Semmi akció nincs, túl romantikus és eseménytelen

Adatok
Következő rész címe:  Maggie Stiefvater: Linger – Várunk
Kiadó: Könyvmolyképző
Megjelenés: 2009

Oldalszám: 328

Eredeti cím: Maggie Stiefvater: Shiver

Maggie Stiefvater-től várható bejegyzések a jövőben: Várunk

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük