Ifjúsági,  Liz Flanagan,  Fantasy,  4 pontos,  Metropolis Media,  Regény

Liz Flanagan – Sárkánylány

MŰFAJ: Fantasy

SOROZAT RÉSZE:

 
FÜLSZÖVEG:
 

A Sárkánylány főszereplője Milla – a melegszívű, árva kis szolgálólány –, aki Arcosi varázslatos szigetén él. Az emberek ezen a településen úgy tudják, hogy a tűzokádó sárkányok már emberöltőkkel ezelőtt végleg kihaltak. A sziget egykori lakói – a sárkánylovasok – is csak a legendákban élnek tovább.

Egy nap Milla – drámai körülmények között – négy különleges tojás birtokosa lesz, és ráébred, hogy rajta fog múlni, a sárkányfiókák kikelnek-e, és életben tudnak-e maradni. Közben Arcosi egyre fenyegetőbb hellyé válik, és mind nehezebb eldönteni, kiben bízhat igazán az ember.

Milla és barátai mindent elkövetnek, hogy megvédjék a sárkánytojásokat, amelyeket a szigetet uraló hatalommániás herceg is szeretne megkaparintani. Ha igaz, amit rebesgetnek, és a tojásokból sárkányok kelnek ki: az egész szigetország sorsa gyökeresen megváltozik. Milla pedig végre megtudhatja, kik is voltak a szülei valójában, és mit rejteget számára a múlt. Vajon ki nevelheti fel a sárkányokat? És mihez kezd velük?

Liz Flanagan brit írónő remek mesélő: sok humorral és értő lélekrajzzal ábrázolja szereplőit, akiknek egy gyönyörűen megírt, varázslatos világban kell helytállniuk.

A Sárkánylány lenyűgöző szépségű történet barátságról, szerelemről, hűségről, a származásunk iránti tiszteletről és az erkölcsi helytállásról.

A meseregény mindenkinek ajánlott, aki szereti a lebilincselő történeteket, a hajmeresztő kalandokat – és persze nem fél a repüléstől.”

 
 
 
 
Értékelés

A borító nekem nagyon tetszik, hasonlít az angolra, mégis valahogy sokkal kedvesebbnek tűnik, nem bánom, hogy alakítottak rajta. A kék szín mindenképpen figyelemfelkeltő, jól látható a műfaj, első kézbevételre már azonnal kapunk egy képet, hogy vajon miről is szólhat ez a könyvecske.

Bevezetés:

A regény elolvasása körülbelül öt napig tartott, könnyű olvasmány, így gyorsan lehet vele haladni; és terjedelemben sem túl hosszú. Én első pillanattól kezdve megszerettem a könyvet. A karakterek érdekesek; kedvelhetőek. Még a mellékszereplőkről is tudtam élvezettel olvasni, nem volt unalmas, se vontatott.

Isak imádja a könyveket. Isak a könyvtárban olyan, mint egy éhes gyerek a pékségben.

 

Amit szerettem benne:

A történet hamar magával ragadott, egyenesen belecsöppentünk a történések közepébe, ami nagyszerű kezdésnek bizonyult. kíváncsi voltam, hogy mi fog történni, így minden egyes oldalt úgy fejeztem be, hogy tudni akarom, és muszáj tovább olvasni a könyvet! A stílusa kényelmes, gyorsan emészthető, így gyerekek számára is nagyszerű olvasmány. Nem érzem túlzásnak a 10 éves korhatárt, szerintem megfelelő, egyedüli olvasásra is tökéletes lehet a könyv.

A karakterek kedvesek, rövid időn belül megszerethetjük őket. A négy főszereplő között a konfliktusok ellenére is érződik, hogy szoros kapcsolatba kerültek egymással és hamar barátokká váltak. Milla neve megjegyezhető, a személyisége szimpatikus és kedves; őszinte. Tökéletes példa a gyerekek számára, nem hagyja, hogy eltántorítsák az álmaitól és kitart az igaza mellett. Milla mellett a kedvencem még XY volt, aki annak ellenére, hogy fura kezdéssel indít, hamar belopta magát a szívembe.

A negatív szereplők is kidolgozottak, volt céljuk és nem váltak unalmassá. A sárkányok iszonyat aranyosra sikeredtek, tetszett, hogy mindegyik más és más személyiség, csakúgy, mint az, hogy különböző színűek. Élveztem a felkészülési időszakot is, ahogy a gyerekek próbálták tanítani és nevelni őket. Számomra a sárkányok kikelése volt a legizgalmasabb rész, olyan egyszerűséggel és könnyedséggel fogalmazta meg Liz ezt a részt, hogy valóban egy élmény volt olvasni ezt a jelenetet.

– Szóval egy kísértetház kevésbé ijesztő, mint a herceg fia?

 

Ami kevésbé tetszett:

Negatívumnak egy-két apróságot tudok mondani. A párbeszédek nem voltak mindenhol elválasztva, így összefolytak és nem tudtam hirtelen, hogy valaki gondolja vagy ki is mondja ezeket a szavakat. Illetve picit zavaró volt, hogy pár helyen nem olyan szavakat használtak, ami egy fantasy világba beleillene, túl modern volt a középkori korhoz képest. Milla pár helyen felnőttesebben viselkedett, mint azt a kora megengedte volna, de összességében ezektől eltekintve is remek könyv, mindenképpen ajánlom sárkánykedvelőknek és gyerekeknek egyaránt!

Köszönöm a könyvet a Metropolis Media kiadónak!

Összegzés:
 

Aranyos, kedves történet sárkányokról és gyerekekről. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a fantasy ifjúsági regényeket.

Könyv említések:

BORÍTÓ: Kedvelhető, szép ez a kék szín.

TÖRTÉNET: Kedves, szerethető a történet.

KARAKTEREK: A sárkányok nagyon feldobják, mindegyik külön egyéniség, csakúgy, mint a gyerekek.

BORÍTÓ: 5/5

TÖRTÉNET:  4/5

KARAKTEREK: 4/5

KIADÓ: Metropolis Media

MEGJELENÉS: 2019

OLDALSZÁM: 352

Kedvenc karakter: Milla

Amit szerettem benne: Történet, karakterek

Amit nem szerettem benne: tagolás, szóhasználat

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük