Sorozatok

Lisa Jane Smith – Vámpírnaplók I. – Ébredés

“Elena: az üdvöske. A királylány, aki minden fiút megkaphat, akit akar.
Stefan: komoly és rejtélyes. Szemlátomást az egyedüli, aki ellen tud állni Elenának, még ha próbálja is védelmezni saját múltjának kísértő retteneteitől.
Damon: szexi és veszélyes. Hajtja a bosszúvágy Stefan ellen, aki elárulta. Elszántan próbálja megszerezni Elenát, és gyilkolni is hajlandó érte.
Két vámpírfivér története a gyönyörű lánnyal, aki nem tud választani közülük.
Pillants bele a Vámpírnaplókba és merülj el elborzasztó titkaikban!
Ébredés majd Küzdelem! És űz a szenvedély…”

Sorozat:  Vámpírnaplók ~ I. rész.

Hogy találtam rá?

A sorozattal találkoztam elsőnek, mint mindenki más.


Kiknek ajánlom? 

Vámpírimádóknak, Vörös pöttyös fanoknak és a romantika kedvelőinek.


Bevezetés:

Angol borító

Elég vegyes érzelmeim voltak a könyvvel kapcsolatban, ugyanis azt hallottam róla, hogy teljesen más, mint a sorozat. Így ez két irányba tudott eltolódni, vagy sokkal jobb, mint a sorozat, vagy rosszabb. Hallottam róla ezt is, azt is, úgy gondoltam, hogy az lesz a legjobb, ha magam olvasom el és kiderítem. Nos, lássuk, hogy mi lett az eredmény.


Értékelés:

Akkor kicsit a történetről, hátha valaki nem ismeri. Adott nekünk egy csinos, szőke lány, Elena, aki teljesen tisztában van azzal, hogy ő jól néz ki és, hogy bárkit meg is kaphat magának. Van neki egy kedves, rendes barátja. Természetesen adott a lánynak két legjobb barátnő is, Bonnie, a boszorkánylány és Meredith (ő nem szerepel a sorozatban). Bonnie megjósolja Elenának, hogy találkozni fog egy sötét idegennel, nemsokára meg is jelenik a csinos, távolságtartó Stefan Salvatore, a rejtélyes, csendes idegen. Elena teljesen oda lesz érte és meg akarja szerezni magának, de a fiú úgy tűnik, hogy magának való és csak rá sem néz Elenára. Kicsit sablonos, nem igaz? Na jó, elég régi könyv, azt azért le kell szögezni. Ezek után a történetet Stefan és Elena szemszögéből követhetjük nyomon.

Elena a sorozatban

A történetről kb. ennyit, merthogy ezen kívül nem sok történik benne, Elena próbálja megszerezni magának a fiút és dobja az akkori barátját. Elena szerintem irtó idegesítő és irritáló, egy tökéletes Mary Sue. Csinos, szép a haja, szép a bőre, okos, imádni való, minden pasi őt akarja és ő ezeket a dolgokat tudja magáról, és ki is használja az adottságait. Már MÁSNAP sírva fakad, hogy Stefan rá sem néz és, hogy jaj ez vajon mitől lehet? Stefan azonban egy alkalommal meg is menti a lányt, innentől kezdve már többet beszélnek egymással, elvesznek egymás szemében stb. stb. stb. tudjátok, hogy működik ez.

Stefan

Végül megjelenik a harmadik főszereplőnk, Stefan testvére, Damon (csak, hogy NE legyen minden szép és jó). Damon tökéletes ellentéte fivérének, ő egy sármos, gunyoros karakter. Természetesen Elena őt is kiszúrja magának és szinte egyből oda akarja vetni magát neki, el is felejti, hogy neki ott van az annyira akart Stefan, de sebaj. Ez ilyenkor nem számít, nem igaz? Gondolom minden lány nekiesne egy jóképű, sötét alaknak AZONNAL, mert Damon olyan szép és szexi, hogy elfelejtjük, hogy egy idegen és, hogy van pasink. Csupa, csupa romantika ez a könyv. Az egyetlen értelmes karakter véleményem szerint Damon, őt a sorozatban is nagyon sokan imádják, ő itt (legalábbis az első részben) nem igazán más, mint a sorozatban, úgyhogy ez nagyon pozitív volt. Stefan az olyan nyámnyila, mint a sorozatban, őt nem igazán szerettem itt sem. Azt mondjuk nem értem, hogy Elena miért szőke itt, mikor a sorozatban fekete a haja, azt meg végképp nem, hogy miért a sorozatos borítóval adják ki a könyveket.

A könyvben akad néhány elírás is, a kedvencem:

„- És azt sem nehéz kitalálni, ki lehet az – folytatta Tyler. – Olyasvalaki, aki utálta Tylert, és aki mindig csak vitatkozott vele.”

Mindenki így szokott beszélni saját magáról? 😀

Damon

Ebben a könyvben fontos szerepük van az állatoknak, Elena állandóan egy varjút lát, aki meglehetősen érdekes módon méregeti a lányt. Mi sem logikusabb, minthogy Elena már az elején úgy látja a varjút, mintha az le akarná vetkőztetni, hiszen mindenki gondolta már azt, akkor, amikor a kutyájának adott enni, hogy az úgy néz rá, mint aki le akarja vetkőztetni…vagy éppen a hala, amikor leveszi az akvárium fedelét és önt neki egy kis eleséget. Az állatok már csak ilyen perverzen szoktak nézni az emberekre. Aztán, hogy tetőzzük még a dolgot, amikor megtudjuk, hogy a pasink vámpír, nem akadunk ki, csak kb. fél pillanatra, majd egyből leesünk a tetőről, hogy a vámpír meg tudjon menteni minket, ezután minden félelem eltűnik és magyarázatot követelünk tőle. Aztán engedjük, hogy igyon a vérünkből, majd fél pucéron táncolva kergetőzünk és énekeljük, hogy „hurrá, hurrá szép az élet”.

Vámpírnaplók, rólad ennyi szépen elmondható, ügyesen felépített, hihető, romantikus történet vagy, szerethető karakterekkel. 

Mindenesetre ennek a könyvnek én három pontot tudok adni, aztán a többit majd meglátjuk. Lesz ez még szerintem rosszabb is (ezért kapott három pontot, hagy örüljön). Nem kívántam az értékeléssel senkit sem megbántani, nyugodtan elolvashatja bárki a könyvet ennek ellenére is. Nekem nem igazán tetszett, talán valaki máshoz közelebb fog állni ez a történet, de én mégis jobban ajánlom a sorozatot, abban nincsenek ekkora böszmeségek. Én csalódtam benne, hátha Neked, kedves olvasóm jobban fog tetszeni.

Pontozás
Történet: 3/5

Karakterek: 2/5

Borító: 2/5

Kedvenc karakter: Damon

Amit szerettem benne: Damon és a perverz varjú

Amit nem szerettem benne: A főszereplőt, a történetet, az elírásokat

Adatok

Következő rész címe:  Lisa Jane Smith – Vámpírnaplók II. – Küzdelem

Kiadó: Könymolyképző

Megjelenés: 2010

Oldalszám: 214

Eredeti cím: Lisa Jane Smith – The Vampire Diaries – The Awakening

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük