Sorozatok

Leiner Laura – A Szent Johanna Gimi III. – Egyedül

“Reni a hosszú és unalmas nyári szünet után alig várja, hogy viszontláthassa osztálytársait, és persze főleg Cortezt…
Tizedik első félévében azonban egyre több problémával kell megküzdenie: Arnold külön utakon jár, Virág szerelmes lesz (és ezúttal nem egy tinibálványba), Kinga újabb és újabb mániákkal áll elő, na és Cortez… őrajta aztán végképp nem lehet kiigazodni.
Mindeközben továbbra is pörög az élet a Szent Johannában: új kihívások, új események és új balhék követik egymást…”

Hogy találtam rá?

Olvastam az előző két részt is és valahogy megszerettem a sorozatot.

Kiknek ajánlom? 

Azoknak, akik szeretik az ifjúsági regények és olvasták az előző két részt is.

Bevezetés:

Hamar letudtam az első két kötetet, úgyhogy siettem beszerezni ezt a részt is. Szerencsére szinte egyből meg tudtam kaparintani, úgyhogy tessék, itt az értékelés. (Oké, sokat húztam, mert nem volt időm mostanában pötyörészni a szakdoga mellett).

Értékelés:
  

Banda

Szokásosan először a borítóról mondok pár sort. Tetszik a kék szín és az újság is mutatós ott a fedlapon, persze a sok sulis és a Reni+Cortez szív mellett alig tűnik fel nekem.

Egy osztály; egy diák; két diák; két szerelmespár; egy nagyszerű tinibanda; hírnév; menőség; lovak; könyvek és szomorúság. Ha jellemeznem kéne ezt a részt, valahogy így tenném meg. Különösképpen a szívemhez nőt, mert itt Renáta sokat szenved az érzéseivel. Úgy tűnik neki sokszor, hogy senki sincs mellette, még Virág is, a legjobb barátnője elhagyta őt és nem igazán keresi a társaságát, mivel neki ott van a barátja, Dorian. Én úgy gondolom, hogy egy szereplőnek nem kell mindig segíteni, hagyni kell szenvedni és kínozni kell, úgy istenigazából, így lesz valósághű a történet. Nem mindig történnek jó dolgok az emberrel és nem mindig lehet megoldani minden problémát azonnal.

Sajnáltam, hogy Virág olyan keveset szerepelt ebben a részben, nagyon valószínűnek tartom, hogy a következő részben sokkal többet fog szerepelni, mert a negyedik rész címe: Barátok. Kicsit ki is ábrándultam itt belőle, pedig eddig a kedvenc karaktereim egyike közé tartozott. Ha én lettem volna Renáta helyében, akkor nem bocsájtottam volna meg neki, legalábbis nem ilyen egyszerűen, ahogy azt Reni tette.  

Reni naplója

Kinga nem tartozik a kedvenceim közé, viszont ebben a részben ő kapott több szerepet és ő változott meg a legjobban az osztályban. Lassan már el lehet mondani, hogy egész szerethető karakter lenne, ha néha a picsaságát félretenné és kicsit kedvesebb lenne, na azért bevallom az én régi osztályomban is jól jött volna egy Kinga, aki helyreteszi az embereket. Arnold sem szerepel túl sokat, ami igazán szomorúvá tett engem, mert nekem ő az abszolút favorit karakter. Cortezt továbbra sem értem, egyszer ilyen, egyszer olyan. Nem értem még mindig, hogy miért ő a hősszerelmes, igazából szerintem Ricsi sokkal menőbb, mint ő, jobbak a beszólásai, a kinézete is sokkal menőbb és neki sincsenek túl jó jegyei. Elég sokszor keresi Renáta társaságát, érdeklődő. Jobban el tudnám képzelni őt Renáta mellé, vagy Arnoldot, de Cortezt semmiképpen sem, nagyon nem egymásnak valóak az eddigiek alapján, az ilyen szerelem nem sokáig tart igazából (ha egyáltalán összejön a két személy), de ez van. Itt biztos máshogy lesz. Viki nem feltétlenül kellett volna bele a történetbe, de így legalább kaptunk egy olyan karaktert, akit utálhatunk (már aki, én speciel utáltam) és szerintem egyáltalán nem menő, inkább csak bunkó.

Kinga lovai

Az események itt kicsit tovább nőnek és nem lesz unalmas a könyv, sajnos Renáta még mindig sokat ismételgeti ugyanazokat a mondatokat, talán ez az egyetlen zavaró dolog a könyv közben. Vladár beszólásai még mindig nagyon jók, én szeretem, annak ellenére, hogy ennyire ellenszenved Renivel, bár gyanítom, hogy ennek van valami oka és majd kiderül, hogy mi az.Várom a következő részt. Peti kedvesnek tűnt végig, remélem még lesz továbbra is.

Pontozás
Történet: 5/5

Karakterek: 4/5

Borító: 4/5

Kedvenc karakter: Arnold

Amit szerettem benne: A humoros részek és az, hogy Reni szenved

Amit nem szerettem benne: Doriánt, Virágot és Vikit, az ismétlődő mondatokat

Adatok

Kiadó: Ciceró könyvkiadó

Megjelenés: 2010

Oldalszám: 458

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük