Leda D'Rasi,  Mogul,  Romantikus,  Boszorkánydinasztia,  Fantasy,  Felnőtt,  Kortárs,  2017,  Erotikus,  4 pontos,  Regény

Leda D’Rasi – Lidércfény (Boszorkánydinasztia 2.)

“Una, ​a Dinasztia vezére – hogy legfiatalabb boszorkányát megmentse –, kénytelen nem kívánt
szövetséget kötni a lidércek királyával. Évezredek óta ismerik egymást, de ismeretségük ellenszenv volt első látásra. Most azonban segítségre szorul, és pont az a férfi segíthet rajta, akitől a legkevésbé szeretne bármit is kérni. A segítségért cserébe pedig csak egyetlen dolgot adhat. A legnagyobb titkát… és vele az életét.

Litch büszke uralkodó, aki versenyt fut az idővel. Hatalmát trónbitorló fenyegeti. A támadások visszaveréséhez vérvonala megszilárdítására van szükség, ehhez pedig mielőbb egy királyné és egy örökös szükséges. Fajtája átka miatt azonban a számára rendelt asszonyt nem egyszerű megtalálni. Aztán az utolsó pillanatban úgy tűnik, mégis van remény. A győzelem lehetőségét azonban pont az az aranyszemű boszorkány villantja fel, akinél bosszantóbbat elképzelni sem lehet. A nő ajánlata több mint kecsegtető. De vajon igazat mond?
Kettejük közt feszültséggel terhes egyezség köttetik, és mintha az egész világ szövetkezne ellenük. Árulók, merénylők lesik minden lépésüket. És ott vannak ők ketten is, harcban állva.
A Boszorkánydinasztia története folytatódik. Az írónő tovább szövi a lehengerlő misztikus mese szálait és megmutatja, miként fér meg a halhatatlan világban a két ellentétes pólus: vérpezsdítő romantika és éjsötét intrika.”

Hogy találtam rá? 

Olvastam az első részt, értékelés itt található.

Saját példány? Dedikált?

Még nem, de az lesz. 🙂

Kiknek ajánlom?

Elsősorban azoknak, akik olvasták az első részt. Nem fognak csalódni. Az új érdeklődők pedig kezdjék az első résszel!

Értékelés:

Iszonyat izgalmasan indul az eleje, nekem nagyon tetszett ez a kezdés, pörgős, kissé ijesztő kedvcsináló. Pontosan olyan, amilyennek lennie kell. Imádtam a háttérsztoriját a mitológiáról. Látszik, hogy az író tényleg járt ezeken a helyeken, amiről itt is, és az előző kötetben is írt. Teljesen bele tudom élni magam ezekbe a jelenetekbe.

És, hogy mit szerettem még a könyvben? Lássuk:

Romantikában itt sem szenvedtünk hiányt, a karakterekbe bele tudjuk élni magunkat, szerethetőek és élnek. Még mindig nagyon szeretem az írónő humorát, a lendületességét, amitől olyan letehetetlenné válik a könyve. A történetvezetése laza és rugalmas, szépen önti szavakba a gondolatait, és szívből írja le azokat, apránként adagolja az információkat, és ezek összességéből lesz egy könyv igazán jó. Egyre többet tudunk meg a dolgokról, szó szerint elemenként építi fel az egész regényt, izgalmassá téve azt.

Luna ugyanolyan, amilyen volt: Őrült; vidám; szexmániás.

Luna (Saját készítésű rajz)

A történet kezdetén Una is hasonlít ahhoz, akit megismertük az első könyvben. Ám a későbbiekben átvált jellemileg valami mássá, nekem ez a stílusa annyira nem tetszett, nagyon csúnyán beszél, harcias, ideges stb. Én őt mindig úgy képzeltem el, mint egy anyukát, aki nyugodt, megfontolt, türelmes, okos. Úgy éreztem, hogy inkább átvett Angel tulajdonságaiból párat, és a Lidérc-Una szerep is hasonlított az Angel-Lazarus szálra. Értem én, hogy felhúzza mindig a Lidérc, de ennyire talán nem fordítja meg őt egy pasi. Teljesen ugyanúgy viselkedtek egymással, mint az első könyvben a pár, folyton veszekedtek, megjelent a féltékenység rész is később, csakúgy, mint az első részben. Kevesebb káromkodással jobban el tudnám képzelni, hogy ő tényleg Una, olyan, amilyennek az első részben megismertük: a Dinasztia feje, egy erős, magabiztos, türelmes nő.

Szerettem azonban, hogy az Ítészek megint megjelentek, és kicsit jobban beleláthattunk az ő világukba is, de még így is nagyon keveset tudtunk meg róluk. Ruehl és Fairy, na meg a többiek kicsit el lettek felejtve, vártam egy olyan jelenetet, ahol legalább csak pár percre felbukkannak a régi szereplők (mondjuk a kórházban).

Everlasról is szívesebben olvastam volna, az ő gondolatai is érdekeltek, úgy éreztem, hogy ebben a könyvben nem nagyon ismertünk meg másokat, csak a két főszereplőre tudtunk koncentrálni, hiányoltam az új szereplőket, mert habár voltak, keveset szerepeltek. De senki ne búsuljon (én sem teszem annyira), a következő részben biztosan mindenki többet felbukkan majd, és ismét egy izgalmas, akciódús részt fogunk kapni az előző kettőhöz hasonlóan.

A főszereplők kapcsolata nagyon erős, érződik, hogy min mennek keresztül, és erre miért van szükség. Annak ellenére, hogy hasonlított a kapcsolat az Angel-Lazarus szálra, nem éreztem egy percig sem unalmasnak. Két különböző karakter szemszögéből láttuk a dolgokat, és nem volt így zavaró. Mindketten nagyon erős jellemmel rendelkeznek, ami hoz magával egy-két konfliktust és ez humorral megdobva igazán jó párosítás.

Összességében az mondható, hogy nem csalódhatunk a következő részben sem. A világ továbbra is varázslatos, humorral itt is bőven találkozhatunk, és a romantika sem marad el természetesen. Mindenkinek bátran ajánlom, aki olvasta az első részt, a leendő olvasóknak meg üzenem, hogy ne kételkedjenek, egy igazán tehetséges írónővel van dolgunk, aki megpróbálja a legjobbat kihozni abból, ami a lelkében van.

Az írónő honlapján található egy kis melléktörténet novella, aki olvasta az első részt, azok semmiképpen ne hagyják ki!

UI: A Boszorkánydinasztia első része, az Utolsó kívánság ÚJ BORÍTÓVAL kecsegteti az érdeklődőket. Az írónő és a kiadó úgy gondolta, hogy megpróbálja jobban egységesíteni a köteteket, ha már sorozat. Aki szeretné, megrendelheti az újat (is)!

Történet: Kellemes olvasmány, alig lehet letenni.

Karakterek: Litch nagyon jóarc, én bírtam őt, Una kicsit másabb, mint az első részben, de sokkal közelebbről ismerhetjük meg. Új szereplőkkel is találkozhatunk, akiket könnyű megkedvelni. Minden karakter ötletes, élő és szerethető.

Borító: Nagyon szép munka, szépen visszaadja a könyv stílusát és tartalmát, szeretem a színeit.

Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a “Feliratkozás a webhelyre” gombra kattintva!

Pontozás  

Történet: 4/5 

Karakterek: 4/5

Borító: 5/5

Kedvenc karakter: Minotaurusz, Litch

Amit szerettem benne: A lidérceket és a világot
 
Amit nem szerettem benne: Nincs Ruehl és Fairy :((

Adatok

Kiadó: Mogul

Megjelenés: 2017

Oldalszám:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük