Boszorkánydinasztia,  Leda D'Rasi,  Mogul,  Felnőtt,  Fantasy,  Kortárs,  2019,  4 pontos

Leda D’Rasi – Kezdetek ​és sorsdöntő évek [Boszorkánydinasztia 0.]

“A ​boszorkányok köztünk élnek, ezt tudjuk jól. Van azonban számos kérdés, ami megválaszolásra vár. Pontosan mióta vannak jelen a történelemben? Hogyan alakult meg a Dinasztia? Miért döntöttek úgy az Égiek, hogy különleges erőt adnak halandóként született asszonyok kezébe? És ha már itt
tartunk: egyáltalán kik azok az Égiek?

A Boszorkánydinasztia előzménytörténete ezekre a kérdésekre ad választ, régmúlt korok és híres történelmi helyszínek során át kalauzolva az olvasót. Végigéljük a boszorkányok kalandjait, mintha mi magunk is közéjük tartoznánk. Megismerjük Unát, az elsőszülött boszorkányt, akit vezérsége nehéz helyzetek elé állít.
Az is kiderül, hogy a sokak által kedvelt, szabad szájú holdboszorka, Luna, kitől örökölte habókos természetét, és mióta nagy hódolója az „erősebb” nemnek. Nem mindennapi barátság az övék, melyet istenek kötöttek sok ezer évvel ezelőtt, és az idők viharát kiállva szilárdan tart is, mind a mai napig.
De vajon hogyan kezdődött? Íme a válasz!
A Boszorkánydinasztia sorozat írónője fellebbenti a fátylat a régmúltról, és elvezeti olvasóit a boszorkányok történelmének fényesebb, és olykor sötétebb korszakába… oda, ahol minden elkezdődött…”

Hogy találtam rá?

Olvastam a többi kötetet is az írónőtől.

Saját példány? Dedikált?

Saját, dedikált.

Kiknek ajánlom?

Mindenkinek, aki olvasta az előző részeket.

Értékelés:

A könyv tökéletesen passzol a többi részhez. Szimpatikus; jó ötlet volt, hogy az írónő kerüljön rá a borítóra, ezzel is mutatva, hogy hol kezdődött minden. Ahogy azt a címe is mutatja, a könyv a Boszorkánydinasztia kezdetét meséli el az olvasóknak. Megtudhatjuk, hogy hogyan alakult meg a Dinasztia, hogyan találkozott Una és Luna Fairyvel, milyen kalandokban vettek részt életük során.

Az első gondolatom a könyvről, amit kiemelnék, az az lenne, hogy örültem, hogy kicsit megszakadt a romantikusabb szál, kifejezetten érdekes volt, hogy az előtörténetbe is betekinthettünk, amolyan megszakító rész ez, ami teljesen jó, ha előjön ilyen hosszú sorozatnál. Nem bántam, hogy eddig ennyire mélyen nem ismerhettük őket.

“Una lassan közelebb osont a bozótoshoz. A mozgolódás egyre erősebb lett, tisztán látszott, hogy remegnek az ágak-levelek. Valami van ott!”

A Luna-Una páros baromi jó volt…főleg, hogy Una komolyabb karakter, és így megvolt a humoros hangulata az egész regénynek. Szerettem a civakodást, és Luna őszinte elszólásait. Yasmina története érdekelt leginkább, hamar azonosulni tudtam vele és érdekessé vált a szememben.

Az írónő stílusa még mindig kellemes, könnyedén olvasható, hamar végig lehet olvasni a regényt, mert nehéz megszakítani az olvasást. Szeretem a humorát. Külön plusz pont volt nálam az, ahogy Una és Luna megtudták, hogy kicsodák, annak ellenére, hogy a könyv eleje picit lassabb volt, ezek a részek is nagyon izgalmasra sikerültek.

A világfelépítésről még mindig kicsit többet szeretnék megtudni, kedvelem az ilyen elrejtett dolgokat a regényekben, amik sokkal jobban segítenek megérteni, hogy hogyan élnek a szereplőink az adott helyen.

“Megkeményítette hát a szívét, és hangtalanul, mint ahogy a köd száll alá, lesétált a fennsíkról. Lábai szinte nem is érintették a talajt, ahogy lefelé tartott a meredek parton. Jótékonyan takaró párától körülvéve tényleg úgy mozgott az éjszakában, mint egy földre szállt felhőtakaró. Minden lépés nehéz volt, és minél közelebb ért a helyhez, ahová tartott, annál inkább nem akart lépni.” 

Negatívnak igazából annyit tudnék csak mondani, hogy az elején kicsit vontatott volt, lassan indultak be az igaz események, de aztán egy remek regényt kaphattunk cserébe. Akik olvasták a többi könyvet semmiképp se hagyják ki! Ajánlom minden fantasyimádónak és azoknak, akik már találkoztak a többi résszel. 

BORÍTÓ: Szerintem találó lett, szépek a színei és passzol a sorozatba. Plusz pont, hogy az írónő került rá. 

TÖRTÉNET: Lassan indul be a cselekmény, viszont cserébe izgalmas és érdekes történetet kaphattunk. 

KARAKTEREK: Yasmina kifejezetten tetszett, róla többet olvastam volna. Luna hozza a szokásos formáját, amitől sokak kedvence lett/lesz. A régi karakterek hűek a többi könyvhöz, nem térnek el a szerepüktől.

Pontozás
Történet: 4/5
Karakterek: 4/5
Borító: 5/5
Kedvenc karakter: Fairy, Yasmina
Amit szerettem benne: Karakterek és a világ
Amit nem szerettem benne: Lassan indul be a történet
Adatok
Kiadó: Mogul
Megjelenés: 2019
Oldalszám: 270
Műfaj: Fantasy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük