Geopen,  2012,  Kendare Blake,  Anna,  Fantasy,  4 pontos,  Regény

Kendare Blake – Vérbe ​öltözött Anna [Anna I.]

MŰFAJ: Fantasy

SOROZAT RÉSZE:  Anna I.

 
FÜLSZÖVEG:
 

“„Bejáratott kis történet lenne egy fiúról és egy lányról, ha a fiú nem megrögzött kísértetvadász, és ha a lány nincs arra kárhoztatva, hogy egy házban legyen az általa meggyilkoltakkal. Mondanom sem kell, Cas és Anna a kedvenc párosom. Biztos, hogy újraolvasom a könyvet.”

– Holly Black, a New York Times bestsellerírója

„Imádom Cast! Lenyűgőző, magával ragadó a világa, és olyan eleven! Hagyd égve a villanyt, ha leteszed a könyvet, mert ez a történet harapós! Méghozzá nem is akármennyire.”

– Stacey Kade, a Ghost and the Goth sorozat szerzője

„Könnyen lehet, hogy a Vérbe öltözött Anna az egyik kedvenc könyvem lesz, mert épp olyan, amilyenre vágytam: elképesztő, lehengerlő, lélegzetelállító, könyörtelen és hideg, mint a halál. Élek-halok az ilyen történetért!”

– Courtney Allison Moulton, az Angelfire szerzője

„A Vérbe öltözött Anna rafinált mese, amelynek hőse halottakat öl, de félig-meddig szerelmes a halálba. A történet végére te is így érzel, kedves olvasó!”

– New York Times

A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl.

Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamájával és Tybalt, a szellemek jelenlétét megérző macska társaságában. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket.

Így érkeznek meg egy ontariói kisvárosba, Thunder Baybe, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…

Előkészületben a sorozat következő kötete: A rémálmok lánya”

Értékelés

Ajándékba kaptam a könyvet, és eljött az idő, hogy el is olvassam 🙂  

Bevezetés:

Csak hallottam eddig a történetről, talán egyszer könyvtárból kikértem, de nem olvastam végig. Valami rémlett, hogy egy szellem-ember kapcsolatról szól. 

 

Te jó ég – döbbenek rá – én vagyok a pszichiáterek álma: rémálmok, kísértetek, vér, halál, apa, örökség, satöbbi. És szerelem. Egyszerre.

Amit szerettem benne:

Az írónő stílusa rettentően könnyed, gyorsan lehet vele haladni és kellemes. Cas tipikus, szerethető főhős, akivel hamar lehet azonosulni. Vicces, megnyerő a humora és közben veszélyes, titokzatos. Figyelemre méltó szereplője a regénynek. 

Az alaptörténet érdekes, kellemes volt egy olyan ifjúsági könyvet olvasni, ahol nem csak a szerelmes máz van. Szerettem, hogy horror elemekkel tarkította az író a történetet, és az ember-szellem kapcsolat kifejezetten érdekes megoldás. 

Kedvelem az olyan történeteket, ahol nem azonnal bontakozik ki a szerelem, egész sokáig úgy éreztem, hogy Cas mással fog összejönni, így csak a vége felé esett le, hogy hoppá, akkor mégiscsak jól emlékeztem arra, hogy mi a szerelmi szál ebben a történetben. 

A mellékszereplők sem laposak, külön dicséret az írónak, hogy képes volt karaktereket kivenni a sztoriból, és nem sajnálta őket. Még Carmelt is szimpatikussá tudta tenni, pedig nem szoktam bírni a hasonló karaktereket. 

A mágiarendszer nem kapott sok figyelmet, mégis érthető és látszik, hogy azért végig volt gondolva. Valóban hasonlít egy Supernatural részhez. 

 

 

Még jó, hogy mindenki egyszerűen csak Casnek hív. Ennek persze örülnöm kéne – apám a skandináv-germán mitológiát is kedvelte, úgyhogy akár Thornak is hívhatnának; na, az lenne csak totál gáz.

 

Ami kevésbé tetszett:

Engem pont a lényeg nem fogott meg. Nem éreztem a romantikus szálat igazán erősnek, hirtelen bontakozott ki és kevés idejük volt együtt. Talán, ha hosszabb lett volna a regény jobban átérzem.

 

Összegzés:
 

Összességében nem rossz könyv, és habár azóta sok hasonló is megjelent, mégis merem ajánlani, mert kezdő horrorosoknak, vagy akik nagyon félnek pont elég lesz. 

Könyv említések: –

BORÍTÓ: Nekem kevésbé tetszik, túl szürke és a kompozíció sem tetszik. 

TÖRTÉNET: A romantikát erősítettem volna benne, de mindenképpen egy kellemes történet, ami egy őszi délutánra remekül elszórakoztatja az embert.

KARAKTEREK: Szimpatikusak, jól kidolgozottak, hamar lehet velük azonosulni. 

BORÍTÓ: 3/5

TÖRTÉNET:  4/5

KARAKTEREK: 4/5

KIADÓ: Geopen

MEGJELENÉS: 2012

OLDALSZÁM: 284

Kedvenc karakter: Anna

Amit szerettem benne: Történet

Amit nem szerettem benne: Romantika

 

Egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük