Agave,  Sci-fi,  2022,  5 pontos,  Regény

John Scalzi – A ​Kaidzsú Állatvédő Társaság

MŰFAJ: Fantasy

SOROZAT RÉSZE:

 
FÜLSZÖVEG:
 

“Amikor a Covid-19 végigsöpör New Yorkon, Jamie Gray egy ételszállító app futáraként kénytelen dolgozni. Kilátástalan helyzete azonban csak addig tart, amíg egy rendelés teljesítése során összefut Tommal, akivel érintőlegesen ismerik egymást régről. Tom a saját szavai szerint egy „állatjogi szervezetnek” dolgozik, és a csapatának sürgősen szüksége lenne egy egyszerű rakodómunkásra. Jamie, aki bármi mást szívesebben csinálna a futárkodáson kívül, azonnal elvállalja a munkát.

Tom csak azt nem köti Jamie orrára, hogy az állatok, amelyekről a csapat gondoskodik, nem a Földön élnek. Legalábbis nem a mi Földünkön. Egy alternatív dimenzióban gigászi, dinoszaurusz-szerű, kaidzsúnak nevezett teremtmények kószálnak emberek nélküli, trópusi világukban. Ők az univerzum legnagyobb és legveszélyesebb pandái, és most bajban vannak. Ugyanis nemcsak a Kaidzsú Állatvédő Társaság talált utat magának ebbe az alternatív világba, hanem mások is. Óvatlanságukért pedig milliók fizethetnek az életükkel a mi Földünkön.”

Értékelés

Sajnos még semmit nem olvastam az írótól, így nem tudtam, hogy mire számítsak.

Bevezetés:

Az író nevét már ismertem, mert a bátyám olvasott tőle és még egy dedikálásra is elmentem neki, ma már bánom, hogy saját magamnak nem kértem, mert nagyon szerettem ezt a könyvet!

Amerikai utasaink kedvéért mondom, hogy ez durván 1650 mérföld, és ez az utolsó alkalom, hogy birodalmi mértékegységet fogtok hallani, mert az univerzum egyéb civilizált részeihez hasonlóan a kaidzsús Földön is olyan mértékegységeket használunk, amelyeknek ténylegesen van értelmük.

Amit szerettem benne:

Az első néhány oldal után tudtam, hogy ez is nekem íródott! Annyira laza és figyelemfelkeltő az író stílusa, hogy alig tudtam letenni a könyvet! Egy egyszerű történetnek indult mégis annyira jól el volt mesélve már az eleje is! Imádtam, hogy humora is van az írónak és meg is tudja mutatni azt, nem kellenek ehhez hangosan nevetős jelenetek, elég egy-két jól odaszúrt szó vagy mondat.

Kedveltem, hogy az egész történetet a tudományra is felépítette John, nem hagyta csak úgy a semmiben lógni a szálakat, teljesen jól elmagyarázta, hogy hogyan illeszthető be a mi világunkba is ez.

A kaidzsúk szuperül fel vannak építve és maga az egész köréjük épített technika és az, ahogy vigyáznak rájuk mesterien lett megformálva (itt azért a fordítás is nagy dicséretet érdemel!). Kicsit Michael Crichton regényeit idézte nekem a téma és az írásmód, habár jóval kevésbé olyan tudományos módon, mégis teljesen élvezhető volt, sőt!

Gyakorlatilag minden sorát imádtam, a borító pedig az idei év kedvence lett!

Az az izé ott H. P. Lovecraft pánikrohama.

 

Ami kevésbé tetszett:

Nincs ilyen!

 

 

Összegzés:

Szuperjó első könyvet választottam az írótól, kíváncsi vagyok ezek után, hogy milyen lehet a többi! Biztosan fogok olvasni még tőle, a lehetelő leghamarabb!

Könyv említések: 

BORÍTÓ: Top kedvencem idén! 5/5

TÖRTÉNET: Minden megvan benne, ami kell, egyszerűen imádtam! 5/5

KARAKTEREK: A legjobban a főszereplőt kedveltem meg, de a többiek is élőek, szerethetőek. 5/5

BORÍTÓ: 5/5

TÖRTÉNET:  5/5

KARAKTEREK: 5/5

KIADÓ: Agave

MEGJELENÉS: 2022

OLDALSZÁM: 312

Kedvenc karakter: A kaidzsúk

Amit szerettem benne: A világ, történet, írásmód

Amit nem szerettem benne:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük