Mogul,  John Cure,  2016,  Horror,  Thriller,  Krimi,  4 pontos,  Regény

John Cure – Hontalan Lelkek

“Egy regény, amiben minden lehetséges.

Egy amerikai kisváros, ahol szörnyű gyilkosságok történnek. Egy Átjáró, ami a szellemvilágot összeköti az élővel. Egy Dögkút, amiről legendák keringenek.

Clive Wallace kiegyensúlyozott, idilli kapcsolatban él feleségével, Susannával, és két kisfiával, Timmel és Robinnal. Megszokott életük azonban váratlan fordulatot vesz, amikor a kisvárosban gyerekek tűnnek el nyomtalanul, miközben a szüleiket könyörtelenül lemészárolják.
Egy borús délutánon Tim és két barátja sárkányt eregetni indulnak a közeli tisztásra, nem is sejtve, hogy halálos veszély leselkedik rájuk.

Jack Homa, a város öregedő seriffje, próbál a rejtély megoldására bukkanni, azonban egyre nyilvánvalóbbá válik számára, hogy a kisváros lakói sötét titkot őriznek a múltból.
Mindeközben Clive-nak szembe kell néznie szörnyű rémálmaival, és eltitkolt múltjával, hogy a családját megmenthesse a borzalmaktól.

De kicsoda Gerald, aki kezében egy véres csákánnyal bújik meg a sötét árnyékban? És mit akarnak Robintól a halott gyerekek szellemei?

A Hontalan lelkek egy olyan hátborzongató misztikus thriller, ami a 80-as és 90-es évek nagysikerű horrorfilmjeinek a Rémálom az Elm utcában, a Péntek 13, és a Kampókéz , hagyományait viszi tovább, és ötvözi napjaink kísértethistóriáival. John Cure legutóbbi regénye: A gonosz új arca, hetekig vezette a Bookline Horror&Thriller kategóriájának sikerlistáját.

És felcsendül egy mondóka:
“gyerekek lelke, sötét az este
este, este, a gyereket leste
leszállt az éj, minden sötét
Gerald eljön a gyerekekért”
Második, javított, átdolgozott kiadás.”

Hogy találtam rá? 
A Gonosz új arca után kötelező volt elolvasnom.

 


Saját példány?
Igen. 

Kiknek ajánlom?

Horrorimádóknak, azoknak, akik olvasták a Gonosz új arcát és szerették. King fanatikusoknak.


Bevezetés:
Rettentően vártam már, hogy végre a kezembe vehessem. Nagy horrorfan vagyok, és főleg a régi klasszikusok a kedvenceim – amiket a fülszövegben is említenek-, engem már ezzel olyan szintre lehetett felcsigázni, hogy az leírhatatlan.
Értékelés:
Már rögtön izgalmasan indul a regény, falni lehet a lapokat, nagyon szerethető a hangulata. Az elején is lehet érezni, hogy ez egy olyan könyv, amit csakis este szabad olvasni, ha lehet, akkor egyedül. Úgy van megfogalmazva, hogy láttam az egészet magam előtt, mintha egy filmet néznék, csak úgy peregtek az események és a jelenetek előttem.
Az író
Azt már most megmondom, ha valaki ezzel a művel kezdi el John irományait olvasni, akkor teljesen magába fogja szippantani az író világa. Szuperül ír, remek témákat választ, és fantasztikus keretbe helyezi őket. Nem kérdés hát, hogy megtaláltuk/megtaláltam a magyarországi Stephen Kinget.
A történet lenyűgözően ki lett találva, igazi mesterű a témában. Az az igazság, hogy nekem még ez a 400 oldal is kevés volt belőle, szívesen olvastam volna még az egészről. A dalocska végképp elnyerte a tetszésemet, esténként mindig eszembe jutott, miután letettem a könyvet. Folyton az ablakot bámultam, hogy mikor jelenik meg ott egy szemecske. Sokkal többet akartam olvasni a háttértörténetekről, kevésnek éreztem, de lehet, csak én vagyok mohó. Bízom benne, hogy a többi részben még többet megtudunk majd.
 
Nagyon tetszett Geraldról a háttér-információ, és az, ahogy a szellemvilág-rendes világ közötti kapcsolatot felvázolta John. Ahol ijesztőnek kellett lenni, ott az volt, ahol a nyomasztó részek jöttek, ott elszomorodtunk. Ügyesen váltakoztak ezek a jelenetek, egyszerűen csak imádni lehetett, és nem volt belőle elég!
 
A Gonosz új arcával ellentétben, itt már nem voltak ismétlések (az új kiadásról beszélek), sem elírások. Minden a helyén volt, nem tudok rá hibát mondani azon kívül, hogy rövid volt.
Akarom a folytatást, most!
Karakterek:Úgy különösképpen senki nem nőtt a szívemhez, mégis ügyesen ki lettek alakítva. Főleg Gerald. Tetszett, hogy itt is több ember szemszögéből olvashattuk a történetet. 
 
Borító:Nagyon jó választás volt a család a képen. A szürke, sötét árnyalat teljesen illik a könyvhöz, a betűtípus passzol a műfajhoz. Nagyon szeretem, tökéletes munka volt ehhez a regényhez. 
Összesítés: Imádtam minden sorát, és nem csak azért, mert nagyon közel áll hozzám a téma, a történet, hanem mert jól is volt megírva. Izgalmas történet, fordulatos. Felemelő volt végre egy ilyet is olvasni. Kétségtelenül nagyon jó könyv. Amikor olvastam, hogy lesz folytatása, ugrálni tudtam volna örömömben, alig várom!

Kedvenc idézetek:

A gyász sok mindent a felszínre hoz az emberből, ahogyan a szex is, de a kettő együtt egy lelketlen csendet és üres tekintetet eredményez.”

Könyvemlítések a regényben:

Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a “Feliratkozás a webhelyre” gombra kattintva!

 

Pontozás  

Történet: 4/5 

Karakterek: 4/5

Borító: 5/5

Kedvenc karakter: Gerald

Amit szerettem benne: Mindent

Amit nem szerettem benne: Túúúl rövid volt

Adatok
Kiadó: Mogul
Megjelenés: 2016

 

Oldalszám: 416
Eredeti cím: John Cure – Hontalan Lelkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük