2015,  John Cure,  Mogul,  Felnőtt,  Horror,  Thriller,  Krimi,  4 pontos,  Regény

John Cure – A gonosz új arca

“A holtak visszatérhetnek az élők világába? John Marllow, a Véres Casanova néven ismert pszichopata, brutális kegyetlenséggel erőszakol meg és mészárol le nyolc nőt. A sorozatgyilkos végül az FBI elől menekülve egy elhagyatott házban öngyilkosságot követ el. Csakhogy a vérfürdő közel
húsz év múlva újra kezdetét veszi, mindössze azzal a különbséggel, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett szexuális indíttatású gyilkosságok áldozatait immáron az Interneten keresztül hálózza be a gonosz ragadozó. Joseph Church, a feltörekvő író régi álma válik valóra, amikor megjelenő új regénye végre nagy sikert arat, azonban ezzel egy időben a felhőtlenül boldognak látszó házassága kártyavárként omlik össze. Eddiet, a rémálmokkal küzdő kamaszfiút megtalálja az első szerelem. Felhőtlen, boldog szárnyalását viszont egy a túlvilágról érkező gonosz szellem árnyékolja be, aki egyre jobban az irányítása alá vonja a fiút. Gemsi, a fiatal és agilis nyomozónő hosszú éveket töltött az FBI fedett ügynökeként a maffiába beépülve. Mégis a legveszélyesebb küldetése most vár rá, amikor az Interneten ismerkedő sorozatgyilkosnak akar csapdát állítani. Csapatával úgy vélik, egy másolós gyilkos nyomában vannak, azt nem is sejtik, hogy a gonosz lelkek is visszatérhetnek az élők világába. John Cure új könyve az élethű szereplőivel, hátborzongató hangulatával és lebilincselő történetvezetésével ismét a misztikus pszichothrillerek legjobbjai közé tartozik.”

Hogy találtam rá?

Egy sorsoláson sikerült megnyernem. : ] A példányt ezúton is köszönöm a Mogul kiadónak és az Imádom a könyveket című facebook oldalnak!

Saját példány?

Igen.

Kiknek ajánlom?

Horror és krimi imádóknak, azoknak akik szeretik Stephen King könyveit.

Bevezetés:

Nagyon szeretem a horror regényeket, és a misztikus sztorikat szintúgy. Ezért, amikor megtudtam, hogy ez egy ilyen történet lesz, rögtön megörültem és be akartam szerezni. Semmilyen tapasztalom nem volt még az íróval kapcsolatban, ezért teljesen frissen vethettem bele magam az általa nyújtott élményekbe. Nem csalódtam, pedig én nagyon kritikus szoktam lenni a magyar írókkal szemben. Egy nagyon pörgős, izgalmas regényt sikerült összehoznia az írónak. Nálam elérte, hogy kíváncsi legyek a többi művére is.

Értékelés: 

A történet már az elején magával ragadott, alig lehetett letenni a könyvet. John Marllow öngyilkosságával indul a regény, kis betekintést kapunk, hogy mégis hogyan gondolkodott, mit érzett a pszichopata mielőtt elkapták volna. Tökéletesen leírja, hogyan beszélnek, miként sodorják magával az események az ilyen embereket. Joseph Church és családja a kezdetekben szinte tökéletes, adott az apuka és anyuka, akik egymásba szeretnek, majd megszületik az első gyermek. A szülők tisztelik egymást, ellátják ajándékokkal a kis Eddie-t, mindent megtesznek érte. Joseph szeretne sikeres lenni, el akarja érni, hogy végre áttörő erejű regényt sikerüljön írnia, ezért rengeteget dolgozik. Ahogy ez lenni szokott, sajnos a boldogságával kell fizetnie a sikerért, mert a szorgos munka közben a felesége máshol kezdi el keresni a boldogságot.

Eddie-t mindeközben rémálmok gyötrik, ezért orvoshoz viszik, aki hipnózissal ki akarja deríteni, hogy mi állhat a szörnyű álmok mögött. Eddie rémisztő gyilkosságokat lát az álmaiban, ez felnőtt korára valóságossá válik, amikoris egy gyilkos szelleme megjelenik előtte, és szörnyű dolgokra kezdi kényszeríteni a fiút.

Az író

A történet nagyon olvastatja magát, mozgalmas. Az író stílusa könnyed, nagyon jól be tudja mutatni a karaktereket, mindegyikük egyedi volt. Tetszett, ahogy több karakter szemszögéből is láthattuk a történetet. Szinte láttam magam előtt az eseményeket. Néha kicsit sok volt a trágárság (a naplóbejegyzéseknél), ebből lehetett volna kevesebb, és anélkül is tökéletesen átadta volna a gyilkos személyiségét.

Joseph feleségével viszont nem tudtam egyetérteni, valahogy nem jött át, hogy miért is csalta meg a férjét, oké, hogy sokat dolgozott és nem volt rá ideje, meghült a kapcsolat, de valamit mégis hiányoltam ebből. Többet szerettem volna olvasni a gonoszról, kevés volt nekem az a néhány oldal róla, imádtam a karakterét. Eddie és az ő kapcsolata nagyon jól fel volt építve, tetszett, ahogy a fiú eleinte megpróbált küzdeni a gonosz ellen.

A könyvben egyedül az nem tetszett, hogy néhol voltak ismétlések, amiket be lehet tudni a karakternek, de valamiért mégis zavaró volt, túl sokszor fordult elő, hogy ugyanazt a mondatot más leírásban ismételgetik. Valamint a mellékkarakterek kicsit kidolgozatlannak tűntek (mint Joseph felesége pl.), pedig azért ők is fontosak voltak az események miatt. A vége kicsit gyorsra sikeredett nekem, hamar lezárult, de az, ahogy megvolt írva meglehetősen élvezetesre sikeredett. Sajnos, a “húúúha ez baromi jó volt!” érzés elmaradt, viszont ígyis boldogan tettem le a regényt, és nem éreztem csalódást.

Összességében ez egy nagyon jóra sikeredett regény lett, idővel fog még változtni az író, sokkal jobbá válik a szerkezete a regénynek, kidolgozottabb lesz. Kíváncsi várom, hogy elolvashassam az író másik regényét is, ezek után figyelemmel fogom kísérni az újonnan megjelenő műveit is.

Néhány szót a kiadóról is: Szerintem szuper lett az első kiadott regénye, szépen meg volt szerkesztve, a borító gyönyörű, a könyv lapjai kellemesen simulnak az ujjakra, tökéletes volt a minősége. Nagyon jó indítás volt, várom a további regényeket!

Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a “Feliratkozás a webhelyre” gombra kattintva! 

Pontozás  

 

Történet: 5/5 

Karakterek: 4/5

Borító: 4/5

Kedvenc karakter: John Marllow

Amit szerettem benne: A történet, a stílus

Amit nem szerettem benne: Néhol voltak benne ismétlések, a mellékszereplők kicsit kidolgozatlanok voltak

Adatok  

Kiadó: Mogul

Megjelenés: 2015

Oldalszám: 328

Eredeti cím: John Cure – A gonosz új arca

John Cure-től várható bejegyzések a jövőben: Hontalan Lelkek

Az író személyes oldala: http://johncure.eu/

Az író Facebook oldala: https://www.facebook.com/dzsonnidarko 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük