Frogmorton Farm,  Jodi Taylor,  Chick lit,  2019,  4 pontos,  Metropolis Media

Jodi Taylor – Semmi ​lány [Frogmorton Farm I.]

MŰFAJ: Chick lit, Humoros

SOROZAT RÉSZE: Frogmorton Farm I.

 
FÜLSZÖVEG:
 

“Jodi Taylor szívet melengető és humoros.

Amikor a súlyos dadogástól és önbizalomhiánytól szenvedő Jenny Dove, a „Semmi lány” megpróbál véget vetni életének , megjelenik Thomas, a misztikus, aranyszínű, gyömbéres keksz illatú ló, melyet csak ő lát. Segítségével Jenny váratlanul szert tesz egy férjre – az elbűvölő és kaotikus festő, Russel Checkland személyében, s innentől már semmi sem úgy alakul, ahogy tervezte.

A túlságosan féltő és elnyomó rokonokkal valamint a világ legszétszórtabb házastársával megáldva, Jennynek vajon sikerül-e Semmi lányból Valami lánnyá válnia? Méghozzá gyorsan!

Jodi Taylor best-seller St. Mary krónikák sorozatának rajongói számára kötelező, de bárkinek ajánlható olvasmány ez az angol humorú, thrillerrel és egy csipet misztikummal megfűszerezett romantikus regény!”

 

 
 
 
Értékelés

Semmit nem olvastam még az írótól, úgyhogy kíváncsian vártam, hogy milyen lesz a regény. Elég jókat hallottam róla és a humoros történet is jól hangozott.

Bevezetés:

Kezdem a borítóval, mert rögtön elvarázsolt. Kellemes a színvilág, és a címmel ellentétben egy vidám könyv hangulatát kelti, engem elsőre megvett ez a kettős hatás. Nem törik meg könnyen, nem sérülnek a lapok, az illusztráció csodaszép; és később a könyv olvasása során értelmet is nyert. Az angol borító is hangulatos, de ebben az esetben szerintem sokkal jobban sikerült a magyar, nagyon szép munka. Köszönet érte Nagy Gábornak!

Még valami, amíg lendületben vagyok? Kivezessem az országot a gazdasági recesszióból? Megoldjam a Közel-Kelet problémáit? Találjak egy kompetens politikust? Kirakjam a macskát? Ne? Akkor most elvonulok, hogy eltöltsek egy békés délutánt a műtermemben. Asszony, szeretnél velem jönni?

 

Amit szerettem benne:

Az alaptörténet érdekelt, izgalmasnak ígérkezett és az írónő hamar bele is vágott a dolgokba, nem kellett sokáig várnunk a cselekmény beindulásáig. Történetesen nagyon szeretem a lovakat, így azonnal volt egy plusz kapcsolat én és a könyv között, a főszereplővel, Jennyvel hamar tudtam azonosulni, szimpatikus volt és „élő”. Magam előtt tudtam látni a kezdetektől kezdve, a dadogása miatt csak még szerethetőbbé vált, hiszem nem egy átlagos szereplővel volt dolgunk az olvasás során.

Ritka az, amikor szeretem a főszereplőnőket, az esetek többségében idegesítenek. Azonban Jenny szerintem nagyon kedvelhető karakterre sikeredett. Nem éreztem azt, hogy buta lenne, és a beszédhibája ellenére is megpróbált kiállni magáért, folyamatosan érezhető a jellemfejlődése. Az egész könyv során szépen felépítette ezt a részt az írónő: az elején az öngyilkosságtól indulunk és fokozatosan érzékelhető, hogy a szereplőnk hogyan fejlődik az események hatása alatt. Nem csupán egy könnyed, romantikus történetről szól a könyv, sokkal inkább előtérbe helyezi az író azt, hogy mennyire fontos kiállni magunkért; megbirkózni a problémákkal. Emellett erőteljes hangsúlyt fektet az állatok iránti szeretetbe is, hiszen a ló mellett felbukkan több esszenciális háziállat is: ilyen például a macska, szamár.

Az írónő stílusához gyorsan hozzá tudunk szokni; laza és gördülékeny olvasási élményt tud nyújtani. Az olvasó falja a sorokat és minden fejezet végén feszülten várja, hogy mi fog történni a szereplővel. Még akkor is, ha a cselekmény nem élet-halál kérdésről szól éppen.

A jelekből ítélve bekerültem a házba, kaptam egy italt, és még egy szót sem kellett kimondanom. Kiváló!

 

Ami kevésbé tetszett:

Egy-két helyen picit fura volt a fordítás, de nem túl zavaró. A szerelmi szál kicsit erőltetett volt nekem.

Összegzés:
 

Aranyos, szerethető történet volt. Ajánlom mindenkinek, aki kedveli a hasonló könyveket!

Könyv említések:

BORÍTÓ: Meseszép, nagyon felhívja magára a figyelmet.

TÖRTÉNET: Szerethető és kedves. A beszélő ló nagyon feldobta.

KARAKTEREK: Élethűek, élvezetes volt olvasni a humort a könyvben. Minden karakter más és más, de mindegyikőjüket lehet szeretni valamiért.

BORÍTÓ: 5/5

TÖRTÉNET:  4/5

KARAKTEREK: 4/5

KIADÓ: Metropolis Media

MEGJELENÉS: 2019

OLDALSZÁM: 434

Kedvenc karakter: A ló

Amit szerettem benne: Történet

Amit nem szerettem benne: fordítás nem volt a legjobb

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük