J. D. Barker,  Agave,  2021,  Thriller,  Krimi,  4 pontos,  Regény

J.D. Barker – A hívás

MŰFAJ: Thriller

SOROZAT RÉSZE: –

 
FÜLSZÖVEG:
 

“A negyedik majom és a Szíve helyén sötétség szerzőjének lebilincselő új regénye

Jordan Briggs a New York-i rádiózás királynője, beszélgetős műsorát több mint ötmillióan hallgatják minden nap. Kemény munkával küzdötte be magát a legjobbak közé: nem fogja vissza magát, nincs tekintettel mások érzéseire, és kertelés nélkül kimondja, amit gondol. A sikerért azonban komoly árat fizetett. A házassága romokban hever, évek óta nem beszélt az anyjával, és ellökte magától azokat, akik közel állnak hozzá. Egyedül lányával, Charlotte-tal maradt bensőséges a viszonya.

Amikor egy magát Bernie-nek nevező férfi betelefonál a műsorába, és arra kéri, hogy játsszon vele egy játékot – taxi vagy uber? –, Jordan úgy gondolja, hogy ez kiváló lehetőség felpörgetni az adást, és életet lehelni munkába igyekvő hallgatóiba. Csakhogy a válaszát követően hét taxi felrobban a munkahelye előtt. És ez még csak a kezdet.

J.D. Barker legújabb regénye zseniális, magasfeszültségű thriller a szerző jól ismert védjegyeivel: szenzációs csavarok és váratlan megoldások teszik felejthetetlenné A hívást, ismételten bizonyítva, hogy korunk egyik legnagyobb krimiszerzője továbbra is pályafutása csúcsán van.”

Értékelés

J.D. Barker nevével a Dracul kapcsán találkoztam már. Viszont önálló könyvét még nem olvastam, pedig a listámon van A negyedik majom és a Szíve helyén sötétség. 

Bevezetés:

Sok említés érte ezt a könyvet, gondoltam akkor én is elolvasom és meglátjuk, hogy mennyire lenne érdemes a fentebb említett könyveit is beszerezni az írónak. Bíztam abban, hogy nekem való könyv lesz!

Jordan kezéből kiesett a telefon, és végigpattogott az asztalon. Megint üzenetet kapott egy ismeretlen számról, és ettől végképp összeomlott. 

Amit szerettem benne:

A regény két szálon vezeti végig az eseményeket, az egyik Jordan a karrierista rádióműsorvezető a másik pedig Cole nyomozó. Hamar fejest is ugrunk a történésekbe, és ez a pörgős stílus a könyv egészére igaz. Olyan, mintha egy filmet néznénk, folyamatosan fenntartja az érdeklődést azzal, hogy zajlanak az események, nem hagyja az embert egy pillanatra se unatkozni. Emelt a könyv akciójelenetein az is, hogy nem csupán a rádióállomáson vagyunk, hanem más külső helyeket is bevont az író, így nem volt annyira egysíkú a könyv olvasása. 

Jordan nem egy tipikus szimpatikus főszereplője a könyvnek, ellenszenves és önző, nem igazán érdekli semmi más a karrierén kívül. Cole viszont ezzel szemben egy megnyerő, segítőkész nyomozó, aki a szívén viseli az emberek sorsát. Teljesen különböznek egymástól és ez ad a regénynek egy kellemes váltott nézőpontot a szereplők között. 

Bernie érdekes bűnöző, aki gondoskodik róla, hogy a feszültség végig jelen legyen a regényben. Nem tudod eldönteni, hogy elmebeteg vagy szimplán csak valami hajtja, és ezért tervelte ki az egész bűncselekményt. Szerettem, hogy annyit beszélt, látszott, hogy sok mondanivalója lenne és egy magányos gyilkosról lehet szó. A fő izgalmat nekem a rádiós jelenetek vitték, alig vártam, hogy Bernie újra betelefonáljon a műsorba és húzza Jordan agyát. 

 

 

Nem hallgatom tovább ezt az agyhalott faszt! Megszakítom a hívást!

 

Ami kevésbé tetszett:

Személy szerint én Cole szálát jobban kedveltem, Jordan túlságosan nyers és önző viselkedése taszított egy picit, viszont ezen emelt az, hogy az ő jeleneteinél szerepelt Bernie. Karakterfejlődés terén Jordanra kell inkább számítani, de nála sem értünk el túlzottan nagy változást. Charlotte-ot nem igazán kedveltem, túlságosan felnőttesen viselkedett ahhoz képest, hogy csak 11 éves. Gyakorlatilag ő mondta el Cole-nak, hogy mit csináljon, emellett nem tudtam elmenni, egy gyerek nem viselkedik így, még ha okos is. 

 

Összegzés:
 

Barker mindenesetre egy jó író, engem megnyert, és ha a fanok a többi könyvét jobbnak mondják, akkor biztosan elolvasom őket! Fordulatos és érdekfeszítő regényt alkotott, mindenkinek ajánlom, aki szeretne elmerülni egy eseménydús thrillerben. 

Könyv említések: 

BORÍTÓ: Tökéletesen passzol a regényhez, jó képet ad arra, hogy hogyan képzeljük el a bombázást. 

TÖRTÉNET: Pörgős és fordulatos, nagyon gyorsan lehet vele haladni, néhány dolog viszont kitalálható.

KARAKTEREK: Kidolgozottak, élőek. Jordan nem éppen egy kedvelhető főszereplőnő, de ettől eltekintve is élvezhető a regény.

BORÍTÓ: 4/5

TÖRTÉNET:  4/5

KARAKTEREK: 3/5

KIADÓ: Agave

MEGJELENÉS: 2021

OLDALSZÁM: 448

Kedvenc karakter: Bernie

Amit szerettem benne: Alaptörténet

Amit nem szerettem benne: A kislány viselkedése

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük