Agave,  Humoros,  2022,  Elle Cosimano,  Finlay Donovan,  Krimi,  5 pontos,  Regény

Elle Cosimano – Finlay ​Donovan mindent visz [Finlay Donovan II.]

MŰFAJ: Krimi, Humoros

SOROZAT RÉSZE: Finlay Donovan II.

 
FÜLSZÖVEG:
 

“Finlay olykor legszívesebben holtan látná a volt férjét. De sosem gondolja komolyan.

Finlay Donovan a következő regényét írja nagy küzdelmesen, közben pedig igyekszik a felszínen maradni a két gyerekével egyedülálló anyukaként. A jó hír: továbbra is számíthat Veróra, aki egy személyben a bébiszittere és bizalmasa is, ráadásul a lánya frissen kimúlt aranyhalát leszámítva már jó ideje nem kellett megszabadulnia egyetlen hullától sem.

Ami már nem annyira jó hír: a volt férje, Steven valakinek csúnyán a tyúkszemére lépett, aki ezért szeretne végleg megszabadulni tőle. Bár Stevennek akad rossz tulajdonsága bőven, a gyerekeknek jó apukája, ezért Finlay nem hagyhatja, hogy baja essen. Ezzel azonban buzgó anyukáknak álcázott bérgyilkosok haragját vonja magára, és az orosz maffiával is kényelmetlenül közeli kapcsolatba kerül.

Ráadásul eközben Nick Anthony nyomozó is mindent megtesz, hogy újra Finlay életének része legyen. Aki bár zsarunak nagyon dögös, azonban Finlay néha kénytelen a törvény rosszabbik oldalára átkirándulni, ha nem szeretné, hogy a családja az aranyhaluk sorsára jusson.

Finlay feje felett összecsapnak a hullámok: a regényének leadási határideje vészesen közeleg, és közben az exét is életben kell tartania valahogyan.”

Értékelés

Az első rész elolvasása után rettentően vártam!!

Bevezetés:

Az első kötet iszonyatosan tetszett, ezért azonnal el is kezdtem olvasni a következőt. Remélem, hogy hasonló lesz, és végre egy igazán jó sorozatot találtam!

Mi a francnak a hősnőmnek egy megmentő hős? Ki kérte? Miért ne tudná megmenteni önmagát?

Amit szerettem benne:

Finlay története ott folytatódik, ahol abbamaradt. Gördülékenyen viszi tovább az írónő a sztorit, a szereplőink semmit sem változtak! Olyan érzésem volt mindvégig, mintha egy könyvet olvastam volna, érezni sem lehet, hogy ez egy folytatás és nem ugyanaz a kötet. 

Tökéletes limonádé akármelyik évszakban, nem akar nagy dolgokat mondani, csupán szórakoztatni szeretne és azt tökéletesen teszi! A cselekményt én pörgősebbnek éreztem, és a romantika is kezdett szépen kialakulni. Itt sem maradt el a humor, habár nekem az első részben több nevetős jelenetem volt, mégis teljes mértékben elégedett vagyok vele. Határozottan az idei év legjobb könyve!

Nagyon szerettem benne, hogy Finlay maga is regényíró, ezek a plusz jelenetek tök sokat hozzáadtak nekem a történethez, főleg, ahogy az anyuja beszélt a munkájáról. Kedveltem a közöttük levő kapcsolatot, és hogy mindenáron be akarta pasiztatni a lányát.

Végig voltak ötleteim, hogy ki állhat a háttérben, de nagy meglepetés ért, amikor a végén kiderült! Szerintem ebben a kötetben szintén nem fog senki sem csalódni. Méltó folytatás, és remek sorozat! Alig várom a harmadik részt!

– Hívd fel Nicholast! Kicsit engedd ki a gőzt, lazíts. Szórakozz. De ha tesztelnéd a sütijét, mindenképpen védekezzetek!

 

Ami kevésbé tetszett:

A romantika kezd alakulni, kíváncsi vagyok, hogy Finlay kit fog választani! Hiányoltam picit a gyerekeit ebből a könyvből.

 

 

Összegzés:

Az év legnagyobb meglepetése!

Könyv említések: 

BORÍTÓ: Még mindig nem vagyok kibékülve vele, de passzol az első kötethez és meg lehet szokni. 4/5

TÖRTÉNET: Hozza ugyanazt a szintet, mint az első rész, nagyon szerethető! 5/5

KARAKTEREK: Továbbra is a rendőr a kedvenc szereplőm, nagyon új karakterek nem jöttek be, viszont a többiek sem változtak. Kicsit hiányoltam a gyerekeket. 5/5

BORÍTÓ: 4/5

TÖRTÉNET:  5/5

KARAKTEREK: 5/5

KIADÓ: Agave

MEGJELENÉS: 2022

OLDALSZÁM: 384

Kedvenc karakter: Nick

Amit szerettem benne: Alaptörténet, humor

Amit nem szerettem benne: Hamar elolvastam

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük