Elisabetta Gnone,  Fairy Oak,  Ifjúsági,  2012,  Fantasy,  Könyvmolyképző,  4 pontos,  Meseregény

Elisabetta Gnone – Fairy Oak – Az ikrek titka (Fairy Oak I.)

“Már vagy ezer éve mindig, amikor éjfélt üt az óra, varázslatos dolog történik Fairy Oak házaiban: parányi, fényes tündérek gyermekekről mesélnek a jóságos tekintetű boszorkáknak, akik izgatottan csüggnek minden szavukon. Különös ugye? Köztudott, hogy a tündérek és a boszorkányok nem szívlelik egymást, s hogy a boszorkányok ki nem állhatják a gyerekeket. Csakhogy mi Zöldlapályvölgyben járunk, Fairy Oak falujában, ahol a dolgok mindig is egy kissé másképp zajlottak…”

Sorozat: Fairy Oak I. 

Hogy találtam rá? 

A könyvtárban nézelődtem a gyerekosztályon és megtetszett a borítója. 

Kiknek ajánlom? 

Gyerekeknek és a gyerekkönyveket kedvelő tiniknek. Sok szép képpel van díszítve a könyv, így tökéletes arra is, hogy a gyerek megszeressen olvasni vele.

Bevezetés:

Valami ilyesmire számítottam a borítója alapján. Könnyed, aranyos olvasmány. A rajzok szépek benne és visszaadja a gyerekek képzeletét. A színek megfelelően illenek a rajzoláshoz és vidámságot tükröznek, akárcsak maga a történet. Én ugyan már kinőttem ezeket a meséket, de egyébként merem ajánlani mindenkinek.

Értékelés:

Vanília

Feli (tündérke) feladata, hogy Vaníliára és Pervinkára vigyázzon, ő a dajkájuk. Azonban Felinek nem csak a kislányok csíntevéseivel kell szembe néznie, hanem egy gonosszal is, aki Fairy Oak felé közeledik.

Aranyos kis mesekönyv. A története szerintem nem bonyolult, de pontosan ilyenre van szükségük a gyerekeknek, leginkább 8-12 éves korig ajánlom ezt a könyvet. Gyönyörűek benne a rajzok és a képek is nagyon szépek, ritka manapság az olyan gyerekkönyv, ahol ennyire odafigyelnek a rajzokra, leginkább csak odadobnak valamit. Nem, itt szépen kivannak dolgozva.

Helyesírási hiba, nyomtatási hiba nincs benne, a karakterek szerethetőek, aranyosak. Ilyen nevek találhatóak benne, mint pl: Vivivi, Bizsike, ezek pedig feldobják kellőképpen a könyvet.
Megtalálhatóak benne valamint a mesék tipikus elemei: jók, rosszak, varázslények, boszorkányok, tündérek, varázstárgyak, apró kis bosziszerelem, beszél fák.
A felnőtt ember semmi újdonságot nem talál benne, de bizonyára, ha kicsi gyerek lennék elbűvölt volna Fairy Oak csodaszép világa.

Ha tetszett a poszt, akkor iratkozz fel. A blog alján, a “Feliratkozás a webhelyre” gombra kattintva!  

Pontozás

Történet: 4/5

Karakterek: 4/5

Borító: 5/5

Kedvenc karakter: Pervinka

Amit szerettem benne: Szép képek, rajzok, aranyossága

Amit nem szerettem benne: Már túl öreg vagyok én ehhez…sajnos

Adatok 

Következő rész címe:  Elisabetta Gnone – Fairy Oak ~ A sötétség bűvölete

Kiadó: Könyvmolyképző

Megjelenés: 2007

Oldalszám: 290
Eredeti cím: Elisabetta Gnone – El Secreto De Las Gemelas
Elisabetta Gnone-től várható bejegyzések a jövőben: A sötétség bűvölete

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük