Agave,  Romantikus,  2022,  Eduardo Sacheri,  3 pontos,  Regény,  Fejlődésregény

Eduardo Sacheri – Így ​szerettelek

MŰFAJ: Romantikus, Fejlődésregény

SOROZAT RÉSZE: –

 
FÜLSZÖVEG:
 

“Ofelia Fernández Mollé boldog lány, aki házasodni készül, ám élete váratlanul egymással ellentétes érzelmek pókhálójává válik: az élvezet, a nyugtalanság, a boldogság, a bizonytalanság, a félelem és rengeteg bűntudat lesz a sajátja. Nagy lelki vívódások és nehéz döntések árán válik felnőtt nővé, aki sajátos módon néz szembe a körülményekkel.

Ofelia az 1950-es és 1960-as években sok nőtársához hasonlóan, látványos botránysorozat nélkül szakít a családi és a társadalmi elvárásokkal. Nem akar kizárólag háziasszony lenni, nem dolgozik az apja mellett és nem menekül el a szerelmi bonyodalmak elől sem.

Eduardo Sacheri új regényében a nemi szerepek, a szerelembe esés, a szerelem kizárólagossága, a házasság, a fájdalom, a titok, a sors és a belső szabadság kérdéseit feszegeti. Hősnője pedig méltó minden olyan korszakhoz, amikor az erkölcsi rend alapjai meglazulnak és egy újfajta nőtípus van születőben.

Értékelés

Nem olvastam még semmit az írótól, egy megható, romantikus regényre számítottam a fülszöveg alapján.

Bevezetés:

Nem igazán vagyok oda a romantikus történetekért, leginkább a Jane Austen féle regényeket kedvelem, ha szerelmes kötetre vágyom. Ennek ellenére kíváncsian vártam a regényt, néha jól tudnak esni az ilyenek is.

Néha szeretnék olyan lenni, mint Rosa. Kevesebbet gondolkodni. Kevesebbet kétkedni. Kevesebbet szenvedni.

Amit szerettem benne:

A borító kellemes hangulatú, egy érzelmes könyvre számítottam, színeiben is passzol a regényhez, ám valahogy mégis mást tudnék elképzelni hozzá.

Hamar hozzá tudtam szokni a környezethez és a szereplőkhöz. A stílusa könnyed, gyorsan olvasható olvasmány. Szerettem, hogy nem csak a romantikáról szól, nem volt nyálas, inkább az érzelmek kerültek előtérbe, mintsem az események. Mégis az író történelmi dolgokat is belecsempészett a regénybe, ezek különösebben nem dobták fel az olvasást, de adott egy pluszt neki, amitől kevésbé volt egyhangú

Ofelia korához képest megfelelően viselkedik, szeretne boldog lenni, jó döntéseket hozni az életben. Fontos számára az, hogy ne mások befolyásolják őt, hanem a saját feje után menjen. Testvéreivel belsőséges viszonya van, a családban jó az összhang. 

Kedveltem, hogy nem egy sima szerelmi háromszög, vagy unalmas szenvedés két karakter között, akik nem merik bevallani egymásnak az érzéseiket. 

 

– Tegyél bele sok cukrot, tiszta zöld vagy!

A mama általában a színek alapján diagnosztizál bennünket, a megoldás pedig mindig az, hogy együnk többet.

 

Ami kevésbé tetszett:

Hiányoltam azt, hogy az író nem mutatta be eléggé a családot, Ofelia szülei nagyon keveset szerepelnek, csakúgy, mint a testvérei is (kivétel egy). A két szerelmes között nem éreztem át, hogy ők mennyire egymásba szerettek, nem volt bemutatva, csak leírva. Számomra bosszantó volt az, hogy két ember így becsapja a házastársát, és még a családtagokat is. Nem volt kellően hihető nekem az, hogy mennyire szeretik egymást és megér ez az egész ekkora kockázatot. Főleg úgy, hogy évek teltek el, sokszor hónapok, mire megint látták egymást. 

Ofelia ellenszenves volt nekem, nem tudta eldönteni, hogy mit akart, de még Manuel sem, pedig két felnőttről beszélünk, akiknek már családja van. 

Nincs szó itt többről, csak két gyáva emberről, akik undorítóan viselkednek, tehetettek volna ellene, de nem tettek. A vége kifejezetten nagy csalódás volt. Olcsó húzásnak éreztem, megérdemelte volna a két ember, ha máshogy ér véget a történetük.

Összegzés:

Érdekelt, hogy mi lesz a történet vége, viszonylag hamar elolvastam, sajnos csalódtam a lezárásban, így kissé szomorúan tettem le a regény, de ettől függetlenül nem bántam meg, hogy elolvastam.

Könyv említések: 

BORÍTÓ: El tudnék képzelni mást is hozzá, viszont szép, hangulatban illik a regényhez.

TÖRTÉNET: Fenntartotta az érdeklődésemet végig, viszont a vége gyengére sikerült.

KARAKTEREK: Senkit nem kedveltem meg igazán, talán is volt a legnagyobb bajom vele. A főszereplő kifejezetten idegesített.

BORÍTÓ: 4/5

TÖRTÉNET:  3/5

KARAKTEREK: 3/5

KIADÓ: Agave

MEGJELENÉS: 2022

OLDALSZÁM: 320

Kedvenc karakter:

Amit szerettem benne: Alaptörténet

Amit nem szerettem benne: A vége nekem nagyon el lett rontva

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük