Sorozatok

Akizuki Koh – Gotoh Sei – Fujimi Orchestra (Fujimi zenekar)

“Morimura Yuuki, concertmaster at Fujimi Citizens Orchestra, loves music and his small, amateurish, but tight-knit group at Fujimi. His world is shaken up when a brilliant, new conductor, Tounoin Kei, is recruited to breathe life into their music and orchestra. Yuuki feels Tounoin’s high demands will do nothing but chase away the members, but when he draws more from them than they ever thought possible, Yuuki reconsiders his own motives for staying at Fujimi. Obviously, the newcomer Tounoin understands Fujimi more than Yuuki ever did and even has the girl that Yuuki’s been in love with for the past three years, at his feet. Nursing a wounded pride Yuuki resigns from Fujimi, but Tounoin has other ideas…” 


Hogy találtam rá?


Nézegettem a mangák között és láttam, hogy Bella is olvasta.
Értékelés:

A történet egy amatőr zenekarról szól, a Fujimiről. A zenekar tagjai eléggé változó korosztály, van diák, idős, fiatal, de mindenki azért jár a klubba, mert imád zenélni. A klubban családias hangulat uralkodik mindig, látszik rajtuk, hogy nagyon szeretik egymást és a zenét, amit együtt alakítanak.
A Fujiminek van úgymond egy vezetője, Morimura Yuuki, ő lesz a mi egyik főszereplőnk. Ő a zenekar első hegedűse és koncertmestere, mindig próbálja terelgetni a többieket a jó út felé és teljes szívét-lelkét beleadja a Fujimibe. Yuuki eléggé visszafogott, csendes és kedves fiú, aki a klubbnak él és a zenélésnek, habár nem hisz abban, hogy ő igazán jó lenne.

Azzal indulnak be az események, hogy a klubbhoz egy új karmester érkezik Tounoin Kei, aki fiatal, nagyon csinos és iszonyatosan képzett karmester. Kei tanítási módszerei teljesen eltérnek Yuukiétől, ő sokkal többet követel meg a többiektől, elvárja, hogy mindig őt nézzék miközben zenélnek és ne a kottát. Így a többieket ez motiválni fogja, hogy sokkal többet gyakoroljanak otthon, mert a Fujiminél nem nézhetnek majd bele füzetbe és ha elrontják a dalt, azzal a többieket hátráltatnák. Yuuki teljesen kiad ettől a tanítási módszertől és erős ellenszenvet kezd érezni az új karmester iránt, aki ráadásul még arrogáns is.

Yuuki úgy dönt, hogy elhagyja a Fujimit, mert úgy érzi, hogy számára már egyáltalán nincsen hely a klubban, hiszen megérkezett a nagyszerű karmester, Kei, aki mindenkit ösztönöz a több gyakorlásra. Azt azonban Yuuki nem sejti, hogy az új karmester mit fog cselekedni, amikor megtudja, hogy Yuuki el akarja hagyni a Fujimit.

A karmester ugyanis felkeresi Yuukit és olyat tesz vele, amit még senki nem csinált a fiúval, így Yuuki még jobban megutálja a karmestert és még az is kiderül róla, hogy az erőszakra nem csupán Kei szánta rá magát, hanem Yuuki egy barátnője biztatta őt.

Egy oldal a mangából (katt a képre)

Yuuki barátnőjét sem tudtam teljesen megérteni, tudniillik, hogy Yuuki odavolt Natsukoért, feleségül szerette volna venni. Ám amint Tounoin megjelent, Natsuko csak vele kezdett foglalkozni és nyilvánosan látszott, hogy teljesen belehabarodott Tounoinbe. Egy nap adódott is alkalma elmondani ezt a fiúnak, és itt jön be a történetbe a bonyodalom, hogy Tounoin elmesélte a lánynak, hogy ő bizony meleg. Natsuko pedig szépen közölte a férfival, hogy szerinte a barátja Yuuki is meleg és, hogy nála bepróbálkozhat nyugodtam, nos így lett az, hogy Tounoin rámászott szegény főszereplő fiúnkra.  

A rajzolása egész szép volt szerintem, de nem olyan, amin ámulok és bámulok. A történet pedig nem igazán jött be. Yuuki szerintem iszonyat hamar túltette magát azon, hogy Kei megerőszakolta, egy normális ember nagyon nehezen jut ilyesmin túl. Sőt talán egész életében sem jut túl ilyesmin, Yuuki pedig szinte azonnal túllépett rajta, nem is érdekelte, hogy mi történt, csak dühös volt. Nem próbálta senkivel megbeszélni, nem sírt stb. Másrészről végig azt hangoztatja a történet során, hogy mennyire utálja Tounoint, és végül a manga utolsó öt lapjában gyorsan összehozzák őket. Ez így nagyon nem volt jó szerintem, nem sok logika volt így benne, legalább lett volna akkor rövidebb. Engem nem hatott meg.

Oké, hogy ez egy manga és annyira nem lényeges a logika, de én szeretem, ha legalább van benne értelem és tudom rendesen követni a főszereplő észjárását, de Yuukiét egyszerűen nem tudtam megérteni, Tounoin volt a hűvös, és nem pedig ő. Ennek ellenére Yuuki leszarta, hogy mit csinált vele Tounoin. Ha legalább néhány lapon keresztül sírdogált volna, vagy láttam volna, hogy szomorú emiatt a dolog miatt..azt mondom, hogy oké, szegény… DE semmi ilyesmi nem volt, tényleg csak dühös volt Kei-re ezért és inkább az volt előtérbe helyezve, hogy neki miért kell mennie a Fujimihez, amikor ott Kei a karmester és neki már semmi dolga nem lenne ott, nem pedig az, hogy mit tett vele és ezért nem szeretné őt látni sem.

Pontozás
Történet: 2/5

Karakterek: 3/5

Borító: 4/5

Kedvenc karakter: Kei

Amit szerettem benne: A borító és a rajzolás

Amit nem szerettem benne: Az, hogy Yuuki hamar túltette magát az eseményeken és, hogy végig azt hangoztatta, hogy ő utálja Tounoint, aztán az utolsó öt lapban mégis megszereti.
Adatok

Kötetek: 1

Fejezetek: 5

 Megjelenés: 2005

Oldalszám: 189


Eredeti cím: Akizuki Koh – Gotoh Sei – Kanrei Zensen Conductor


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük